Copiii risca sa devina fumatori daca gravidele fumeaza
   

Daca fumezi in timp ce esti insarcinata iti programezi biologic copilul nenascut sa devina fumator la maturitate, releva un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Arizona.

"Cumva, fumatul schimba chimia creierului", sustine cercetatorul. Roni Grad.

"Daca esti expus la fumat inainte de nastere sau in primii ani de viata, ai mai multe sanse sa devii un fumator cronic pana la varsta de 22 de ani", explica el.

De fapt, acesti copii au de patru ori mai multe sanse sa devina fumatori, potrivit studiului.

Echipa lui Grad a folosit date din Tucson Children's Respiratory Study pentru a vedea daca fumatul mamei in timpul sarcinii sau a primilor ani de viata ai copilului afecteaza comportamentul copilului la maturitate.


Femeile care continuau sa fumeze in sarcina si in primii ani de viata ai copilului aveau copii fumatori pana la varsta de 22 de ani.

In plus, copiii mamelor care fumasera in timpul sarcinii aveau mai putine sanse sa renunte la acest viciu decat copiii mamelor care nu fumasera nici in sarcina nici in primii lor ani de viata.

Impactul fumatului in sarcina nu este afectat daca tatal unui copil fumeaza sau nu.

"Nimeni nu ar trebui sa fumeze. Descurajez cu putere orice mama care doreste sa fumeze in apropierea copilului", avertizeaza Grad. Deja se stiu ce efecte daunatoare poate avea fumatul in sarcina asupra sanatatii fetusului, asa ca noul studiu ofera un nou motiv mamelor pentrua  renunta la tigara.

Citeste si Fumatul in timpul sarcinii.

Alexandra Ilie

Redactor Copilul.ro


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Tu intrebi,
mamicile raspund.

0
Buna seara
0
Sarcina pierduta sau nu?
0
Sarcina
intreaba orice »

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul