Urmeaza sa ai un copil curcubeu? Inainte de a-i pune numele copilului pierdut, gandeste-te de doua ori

/ / Modificat: 2022-01-03
Urmeaza sa ai un copil curcubeu? Inainte de a-i pune numele copilului pierdut, gandeste-te de doua ori

Termenul de “copil curcubeu” provine din limba engleza “Rainbow Baby” si reprezinta un copil sanatos, nascut dupa pierderea unei sarcini sau a unui bebelus. Dupa cum ii spune si denumirea de “bebelus curcubeu”, acesta reprezinta speranta si lumina care vine in viata mamei. Bebelusul curcubeu simbolizeaza speranta, vindecare si fericire.

Cand apare un copil curcubeu in viata unui cuplu, multi parinti doresc sa-si onoreze pierderea dand acelasi nume pe care urma sa-l aiba, sau pe care l-a acut, bebelusul pierdut.

Sa alegi numele pentru un copil, nu este niciodata un lucru usor de facut si este o decizie la care parintii trebuie sa se gandeasca mult timp. Unele cupluri stiu deja cateva nume pe care si le doresc, in timp ce altele aleg numele abia dupa nastere. 

Este o decizie importanta, deoarece acest bebelus trebuie sa poarte acest nume pentru tot restul vietii. Exista, de asemenea, o multime de factori care trebuie luati in considerare atunci cand se alege numele bebelusului. Unii parinti se gandesc la posibile porecle pe care micutii le-ar putea primi, in timp de altii se gandesc daca exista vreo posibilitate ca micutul sa fie ridicularizat sau chiar hartuit de alti copii, din cauza numelui.

Ce se intampla insa cand astepti un copil curcubeu?

Avortul spontan si pierderea sarcinii sunt lucruri foarte reale care se intampla in cazul multor femei. Ele se pot intampla chiar si unei mame care a ales deja un nume pentru bebelusul pe care l-a pierdut, fie in timpul sarcinii, fie la nastere sau la putin timp dupa. Odata cu aparitia unui copil curcubeu, incepe iar cautarea unui nume potrivit. Pentru aceste mame insa, apare si intrebarea: “Sa-i dau acelasi nume pe care il alesesem pentru celalalt copil?”.

Este un lucru normal, la care multe cupluri care au trecut printr-o pierdere se gandesc. Cu atat mai mult, dca este vorba despre o sarcina pierduta dupa aflarea sexului copilului, cand alesesera deja numele micutului. Fie pentru ca le place enorm numele respectiv si nu gasesc niciun alt nume care sa le placa la fel de mult, fie pentru ca vor sa onoreze  pierderea suferita, multe cupluri oscileaza intre numele ales anterior si un nume nou, pentru copilul curcubeu. Iar acest lucru se intampla si in cazul copiilor de sexe diferite. De exemplu, daca parintii urmau sa aiba un baiat pentru care au ales numele Andrei, se gandesc sa-i dea fetei pe care urmeaza sa o aiba numele Andreea.

Ar trebui sa aleg un nume pana la nastere?

Un alt gand comun in cazul celor care au suferit o pierdere este daca sa aleaga sau nu un nume pentru copulul pe care il asteapta acum. In urma pierderii suferite, acesti parinti pot simti ca alegerea unui nume inainte de venirea copilului este ceva ce nu ar trebui facut. Nu este deloc gresit sa alegi un nume abia dupa nasterea copilului curcubeu.

La ce trebuie sa te gandesti daca alegi acelasi nume pentru copil

Daca te gandesti sa ii dai copilului curcubeu acelasi nume cu cel al copilului pierdut exista cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare. Si anume, ce va simti actualul copil? Prin urmare ar fi intelept ca parintii sa se gandeasca la modul in care copilul va creste stiind despre omonimul lor si ca nu este un copil "inlocuitor".

Cu toate acestea, daca numele inseamna foarte mult pentru voieste important sa stii ca nu exista reguli cu privire la faptul ca pot sau nu pot folosi acelasi nume pentru copilul curcubeu.

FOTO: pexels.com

Articole recomandate

Citeste si despre