Femeia care a nascut octupleti: intre egoism si obsesie?

/ / Modificat: 2012-03-14
Femeia care a nascut octupleti: intre egoism si obsesie?





  



Povestea femeii care a nascut saptamana trecuta octupleti este bine cunoscuta. Ea este a doua femeie din istorie care a nascut 8 copii deodata. Femeia are 33 de ani, este din California, traieste singura cu parintii si mai are alti 6 copii.

Cazul ei a devenit celebru peste noapte, dar multi au ajuns sa o acuze de egoism si chiar de un comportament obsesiv.

Mama femeii a declarat ca fiica ei a facut tratamente de fertilitate pentru a ramane insarcinata. Mama octupletilor a conceput si ceilalti copii prin fertilizare in vitro si a declarat ca ii place la nebunie sa fie mama si ca a visat dintotdeauna sa aiba o familie mare.

Cazul a surescitat discutii nesfarsite mai ales din cauza supra-mediatizarii.

Specialistii acuza insa mass-media ca abordeaza o singura perspectiva asupra evenimentului. Societatea Americana pentru Medicina Reproductiva este de parere ca e bine ca lumea sa se bucure ca nasterea a decurs bine, dar incidentul nu trebuie privit ca un triumf al medicinei deoarece o nastere de octupleti implica foarte multe lucruri.

Ceea ce multa lume nu stie este ca femeia are o conditie financiara precara si se crede ca ar avea o afectiune compulsivo-obsesiva. Se pare ca mamica de octupleti era obsedata chiar din adolescenta sa aiba copii si sa devina mama.

Oamenii au acuzat-o ca a dat dovada de egoism si de lipsa de responsabilitate cand a decis sa ramana insarcinata, desi mai avea 6 copii cu care se descurca foarte greu.

Micutii s-au nascut prematur, cu 9 saptamani inainte de termen. Nasterea prematura poate cauza mai multe complicatii legate de sanatate pentru ei, mai ales pe termen lung. Mama nu este nici ea scutita de probleme deoarece o sarcina atat de mare poate cauza anemie, epuizare s.a.m.d.

A avea un copil este un lucru minunat, insa inainte de a te aventura sa ai unul, doi, trei sau mai multi copii, gandeste-te bine la urmatoarele lucruri:

  • Daca iti permiti din punct de vedere financiar sa il cresti si sa ii oferi o viata decenta.

  • Daca sarcina iti va pune in pericol sanatatea.

  • Daca micutul se va naste sanatos tinand cont de stilul tau de viata si de antecedentele tale medicale.

  • Daca te vei descurca sa il cresti singura, in cazul in care nu ai un partener de viata si apelezi la fertilizarea in vitro.

    Foto: Copyright 2009 Paul Drinkwater / NBC


  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre