Cum sa te racoresti cand esti gravida vara

/ / Modificat: 2017-06-01
Cum sa te racoresti cand esti gravida vara

Esti viitoare mamica si a doua parte a sarcinii te-a gasit in plin sezon estival? Daca astfel stau lucrurile, atunci probabil ca te confrunti cu deja clasicele neplaceri ale bufeurilor si retentiei de apa, amplificate de caldura excesiva a verii. Cum reusesti totusi sa te racoresti daca esti gravida vara? Iata cateva idei numai bune de pus in aplicare!

gravida_la_piscina_riscuri_bebelus_2

Profita de aparatul de aer conditionat

Expunerea excesiva la aerul conditionat nu este recomandata, insa, cata vreme, cu ajutorul acestui aparat, reusesti sa mentii in casa o temperatura constanta suportabila, profita din plin de existenta sa in zilele toride de vara! Cea mai sigura varianta ar fi sa pornesti aparatul de aer conditionat, sa lasi usile deschise pentru ca aerul sa circule in toata casa, iar tu sa te adapostesti intr-o alta incapere pe toata durata functionarii sale.

Pentru a te racori si mai eficient, combina puterea aparatului de aer conditionat cu alte dispozitive similare, precum ventilatorul si racitorul de aer. Si in cazul lor, insa, este preferabil sa nu stai in bataia directa a curentilor de aer.  

Consuma mancaruri care te racoresc

In zilele calduroase de vara, ultimul lucru pe care ti l-ai putea dori este sa iti cresti temperatura corporala, si asa peste limita confortului, consumand alimente fierbinti sau puternic condimentate. Desi principiul potrivit caruia alimentele caldute te ajuta, de fapt, sa faci fata temperaturilor mari este adevarat, cand esti gravida, cel mai indicat este sa apelezi la metode rapide de racorire.

In acest sens, preparatele culinare cu proprietati racoritoare sunt alegeri excelente. Bazeaza-te pe produse precum inghetata, dar si o varietate de fructe si legume cu un continut ridicat de apa. Pepenele verde este exceptional in timpul verii, mai ales daca il tii la frigider cateva ore inainte de a-l consuma. Este important de retinut si faptul ca fructele si legumele iti vor spori confortul pe timpul verii si datorita efectului benefic pe care il au asupra digestiei.

Constipatia este oricum o problema comuna pe durata sarcinii, iar transpiratia abundenta favorizata de temperaturile ridicate nu face decat sa agraveze problema. Consuma, asadar, o cantitate insemnata de fructe si legume, dar si de cereale bogate in fibre care te vor ajuta atat sa te racoresti, cat si sa iti imbunatatesti tranzitul intestinal.  

Hidrateaza-te in mod corespunzator

In corelatie cu punctul anterior, este important ca, in special in zilele de vara, sa ii oferi organismului tau hidratarea de care are nevoie. Apa este cel mai bun prieten al tau, intrucat nu contine nicio calorie si poate fi consumata in cantitati nelimitate.

In acest sens, nu iesi niciodata din casa fara o sticla de apa in geanta si asigura-te ca, pana seara, consumi cel putin 2 litri de apa - chiar mai mult in zilele toride. Combina consumul de apa cu cel de ceaiuri neindulcite sau aromate cu putina miere, eventual si cu cateva cuburi de gheata, dar si cu acela de sucuri din fructe si legume.

Oricare ar fi alegerile tale, retine ca un consum optim de apa nu doar ca te va ajuta sa te racoresti si sa infrunti cu brio caldura excesiva, dar iti va ameliora si problemele de natura digestiva.  

Mergi la piscina

gravida-piscina

Daca stai la casa si ai in curte o piscina de toata frumusetea, nu ezita sa te racoresti ori de cate ori simti nevoia, evitand, bineinteles, orele amiezii cand este foarte cald. Daca sarcina ta nu este foarte avansata, inotul te va ajuta sa ameliorezi neplacerile fizice resimtite, te va racori si iti va da o stare de bine.

Poti incerca si o piscina publica unde sa te balacesti in zilele frumoase si calde de vara, insa numai daca esti 100% sigura ca nu risti nimic daca inoti in apele sale. Si nu uita de varianta marii: chiar daca burtica ta este deja proeminenta, nu ai niciun motiv (decat daca nu cumva medicul ti-a recomandat altceva) sa te tii departe de plaja si de balaceala aferenta.

Nu uita, bineinteles, sa te protejezi cu crema cu factor ridicat de protectie solara si neaparat sa te adapostesti sub o umbrela de soare atunci cand nu esti in apa.  

Tu cum ai infruntat caldura verii in timpul sarcinii? Esti si tu o graviduta care trebuie sa faca fata temperaturilor ridicate ale acestui sezon estival? Impartaseste-ne metodele tale de racorire in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina vara

Articole recomandate

Citeste si despre