Fursecuri pentru Mos Craciun. Prepara-le impreuna cu cei mici pentru a-l astepta pe Mos cum se cuvine

/ / Modificat: 2021-12-07
Fursecuri pentru Mos Craciun. Prepara-le impreuna cu cei mici pentru a-l astepta pe Mos cum se cuvine

Traditia spune ca cei mici sa puna langa brad o farfurie cu fursecuri pentru Mos Craciun. Reteta este simpla si delicioasa si foarte usor de preparat. In plus, ii poti implica si pe cei mici in acest proces. Cei mai mici se vor amuza copios sa decupeze formele fursecurilor si sa le decoreze dupa ce se coc. Cei mai maricei in schimb, pot ajuta si la prepararea acestora.

Reteta de fursecuri pentru Mos Craciun este, de fapt, reteta de fursecuri clasice cu vanilie. Prin urmare nu vei avea nevoie de ingrediente speciale, ci doar de multa dragoste.

Fursecuri pentru Mos Craciun – Ingrediente

225g unt nesarat, la temperatura camerei

220g de zahar alb

1 si 1/2 lingurita de extract de vanilie

1 ou mare

450g de faina

3/4 lingurita de praf de copt

3/4 lingurita de sare

Fursecuri pentru Mos Craciun – Mod de preparare

Incepe prin a preincalzi cuptorul la 180OC si tapeteaza doua tavi cu hartie de copt.

Intr-un bol incapator adauga untul si zaharul si cu ajutorul unui mixer bate totul bine pana cand obtii o spuma cremoasa iar zaharul se topeste. Adauga apoi oul si vanilia si incorporeaza totul.

Separat, intr-un alt vas, amesteca faina cu sarea si praful de copt. Adauga amestecul terptat, peste cel de unt, pana la incorporarea finala. Cand este gata, imparte aluatul in doua bucati egale.

Intinde foi de 0,3-0,5 cm grosime si taie-le cu forme specifice de Craciun. Puteti folosi una sau mai multe astfel de forme. Adauga fursecurile in taca, lasand spatiu de aproximativ 1-2 cm intre ele, pentru a nu se lipi.

SFAT: Pentru ca fursecurile sa nu se deformeze in timp ce le iei de pe blatul de lucru si le pui in tava, foloseste o spatula pudrata cu faina.

Coace fursecurile timp de 10 minute, sau pana cand prind o culoare aurie. Daca bagi ambele tavi in cuptor, in acelasi timp, la jumatatea timpului de coacere schimba tavile intre ele.

Lasati fursecurile sa se raceasca complet pe tavi (se vor termina de gatit pe tavi).

Lasa fursecurile sa se raceasca foarte bine, si impreuna cu cei mici decoratile cu glazura pentru fursecuri, pe care o poti cumpara din magazine. Se gaseste sub forma de “creioane”. Le puteti decora dupa preferinte.

De asemenea, fursecurile mai pot fi decorate cu ciocolata. Iar daca vei ceva simplu si rapid, cel mai usor este sa le treci prin zahar pudra imediat ce le scoti din tava si sunt inca fierbinti.

In ajun de Craciun pune cateiva biscuiti pe o farfurioara, impreuna cu un pahar de lapte. Nu uita sa pui langa acestea, pe o alta farfurie si cativa morcovi pentru reni.

Sursa foto: pexels.com

Taguri Fursecuri craciun

Articole recomandate

Citeste si despre