Cand vine vorba despre masa de Paste, mielul este nelipsit din traditia romaneasca, iar stufatul ocupa un loc de cinste printre preparatele indragite de familie. Cu o aroma imbietoare de usturoi si ceapa verde, completata de un strop de bors si rozmarin, stufatul de miel este acel fel de mancare care aduce gustul copilariei si al sarbatorii in fiecare farfurie. Reteta pe care ti-o propun mai jos este simpla, dar plina de savoare, perfecta pentru a fi gatita acasa, cu ingrediente proaspete si multa dragoste.
Ingrediente:
-
1 kg cotlete de miel cu os
-
10 legaturi de ceapa verde
-
10 legaturi de usturoi verde
-
1 cana mare de bors
-
1 lingura pasta de tomate
-
5 linguri de ulei
-
sare, piper dupa gust
-
rozmarin (optional, dupa preferinta)
Mod de preparare:
-
Pregatirea carnii:
Spala bine cotletele de miel si sterge-le cu un prosop de hartie. Taie-le daca sunt prea mari. Condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. -
Prajirea carnii:
Incinge uleiul intr-o cratita mai mare si rumeneste cotletele pe toate partile, pana capata o culoare aurie. Scoate-le pe o farfurie. -
Pregatirea legumelor:
Taie ceapa si usturoiul verde in bucati de 4-5 cm. Pune-le in aceeasi cratita in care ai prajit mielul si caleste-le usor, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie usor (aprox. 5-7 minute). -
Asamblarea:
Adauga carnea inapoi peste legume. Pune pasta de tomate si amesteca usor. Toarna cana de bors peste tot si completeaza cu putina apa, daca este nevoie, astfel incat sa acopere ingredientele pe jumatate. -
Gatirea:
Acopera cratita cu un capac si lasa la foc mic aproximativ 45-60 de minute, pana cand carnea este frageda si sosul scade. Verifica din cand in cand si mai adauga putina apa sau bors, daca este necesar. -
Finalizare:
Gustul se ajusteaza cu sare, piper si, daca iti place, inca putin rozmarin spre final.
Pofta buna!
Sursa: www.libertatea.ro
Sursa foto: freepik