Pastele se apropie cu pasi repezi si, in acest timp, multe gospodine se pregatesc intens pentru a pune pe masa cele mai gustoase preparate traditionale. De la drob, cozonaci, friptura de miel si pana la ouale rosii, exista un singur desert care nu poate lipsi niciodata: pasca.
Daca in acest an nu aveti suficient timp sa pregatiti o pasca cu aluat, nu va faceti griji! Chef Sorin Bontea vine in ajutorul vostru cu o reteta simpla si rapida de pasca fara aluat, perfecta pentru o masa de Paste delicioasa.
De ce sa alegi pasca fara aluat?
In timp ce pasca traditionala cu aluat necesita mai mult timp si un proces de preparare mai complicat, aceasta reteta de pasca fara aluat este rapida si extrem de usor de realizat.
Ideala pentru gospodinele care sunt pe fuga si au nevoie de o reteta care nu dureaza mult, pasca fara aluat ofera un desert pufos, cremos si cu un gust delicios.
Ingrediente pentru pasca fara aluat a lui Chef Sorin Bontea:
-
700 g branza de vaci
-
400 g smantana
-
4 oua
-
1 lamaie
-
100 g gris
-
50 g faina
-
250 g zahar
-
2 plicuri zahar vanilat
-
2 esente de vanilie
-
200 g stafide
-
80 g unt
Cum se prepara pasca fara aluat:
-
Pregateste ingredientele: Asigura-te ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei pentru a obtine o compozitie uniforma si mai putin predispusă la separare.
-
Bate ouale si zaharul: Incepe prin a mixa ouale cu zaharul si zaharul vanilat timp de aproximativ 2 minute, pana cand obtii o masa spumoasa si bine incorporata.
-
Adauga branza de vaci: Dupa ce ouale si zaharul sunt bine amestecate, adauga branza de vaci si mixeaza din nou pana cand se omogenizeaza compozitia.
-
Incorporeaza smantana si untul: Adauga smantana si mixeaza usor pentru a obtine o pasta fina. Apoi, pune untul topit si esentele de vanilie, continuand sa amesteci pentru a omogeniza ingredientele.
-
Adauga lamaia: Rade coaja unei lamai si adaug-o in compozitie. Amesteca pentru un gust proaspat si intens.
-
Incepe sa adaugi faina si grisul: Treptat, pune faina si grisul, amestecand usor pentru a obtine un aluat destul de gros, dar uniform.
-
Incorporeaza stafidele: Inainte de a le adauga in compozitie, hidrateaza stafidele in apa calda pentru cateva minute. Dupa ce le scurgi bine, adauga-le in aluat si continua sa amesteci.
-
Pregateste tava: Alege o tava rotunda cu fund detasabil, pe care o ungi cu unt, zahar si faina pentru a preveni lipirea. Toarna compozitia in tava.
-
Coace pasca: Pune tava in cuptorul preincalzit la 160 de grade si coace pasca timp de 1 ora – 1 ora si 10 minute. Pasca este gata atunci cand este bine inchegata la mijloc, iar marginea este usor rumenita.
-
Lasa sa se raceasca: Dupa ce o scoti din cuptor, lasa pasca sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Cum o poti servi?
Odata racita, poti taia pasca in felii generoase si o poti servi cu un strop de zahar pudra deasupra, alaturi de fructe proaspete, pentru un desert festiv si delicios. Gustul cremos si pufosenia acestei paste vor face cu siguranta deliciul meselor de Paste.
Un desert perfect pentru intreaga familie
Aceasta reteta de pasca fara aluat este perfecta si pentru cei mici, deoarece este usor de digerat, fara a contine ingrediente grele, iar stafidele pot fi inlocuite cu alte fructe deshidratate preferate de copii. De asemenea, aceasta pasca poate fi un mod minunat de a-i implica pe cei mici in pregatirile de Paste. Ei se pot bucura de procesul de mixare al ingredientelor si de decorarea pascăi inainte de a o pune la cuptor.
Este o reteta rapida si usor de facut, care nu necesita abilitati avansate de gatit, dar care va aduce un gust deosebit pe masa de Paste!
Asadar, daca te grabesti sa finalizezi pregatirile pentru sarbatori si vrei sa te bucuri de o pasca delicioasa, incearca aceasta reteta simpla si rapida a lui Chef Sorin Bontea!
Sursa:a1.ro
Foto: Freepik.com