Salam de biscuiti – reteta simpla si gustoasa

/ / Modificat: 2025-08-29
Salam de biscuiti – reteta simpla si gustoasa

Descopera reteta clasica de Salam de biscuiti – un desert rapid, fara coacere, perfect pentru intreaga familie. Cu biscuiti crocanti, crema fina de cacao si un strop de rom, acest desert satios si delicios va deveni preferatul tuturor, de la copii la adulti. Ideal pentru gustari dulci sau momente speciale.

Un desert clasic, indragit de copii si adulti, usor de pregatit si fara coacere. Salam de biscuiti este prajitura perfecta pentru zilele in care vrei ceva dulce, rapid si aromat.

Ingrediente:

  • 900 g biscuiti populari

  • 200 g stevia (sau zahar, dupa preferinta)

  • 90 g cacao

  • 550 g lapte

  • 1 esenta de rom (38 ml)

  • 115 g unt (82% grasime)

Mod de preparare:

  1. Pregatirea biscuitilor:
    Sfarama biscuitii bucatele potrivite, nici foarte mici, nici foarte mari, si pune-i intr-un bol incapator.

  2. Crema de cacao:
    Intr-o cratita, pune laptele, stevia (sau zaharul), cacaoa si amesteca bine pe foc mic. Cand incepe sa fiarba usor, adauga untul si amesteca pana se topeste complet si obtii o crema fina.

  3. Aromatizarea:
    Ia crema de pe foc si adauga esenta de rom.

  4. Asamblarea:
    Toarna crema fierbinte peste biscuitii maruntiti si amesteca usor, pana cand toti biscuitii sunt bine acoperiti de compozitie.

  5. Modelarea:
    Pune compozitia pe o folie alimentara, modeleaza in forma de rulou (ca un salam) si ruleaza strans. Lasa la rece in frigider pentru minimum 3-4 ore, de preferat peste noapte.

  6. Servirea:
    Taie felii si serveste ca desert sau gustare dulce.

Salamul de biscuiti este delicios, satios si plin de aroma. Se poate pastra la frigider cateva zile si este desertul perfect pentru intreaga familie.

Sursa: simonatrasca.com

 

Taguri Desert copii

Articole recomandate

Citeste si despre