Pere umplute cu branza si nuci – desert rapid, sanatos si delicios

/ / Modificat: 2025-10-17
Pere umplute cu branza si nuci – desert rapid, sanatos si delicios

Perele umplute cu branza si nuci sunt un desert simplu, rafinat si plin de savoare. Combinatia de branza cremoasa, nuci crocante si condimente aromate transforma acest preparat intr-o alegere perfecta pentru o cina speciala sau o gustare dulce sanatoasa. Se prepara rapid si arata spectaculos pe masa.

Ingrediente:

  • 3 pere mari

  • 1 lingurita scortisoara

  • 1/3 lingurita nucsoara

  • 1/3 lingurita ghimbir macinat (optional)

  • 2 linguri ulei de cocos sau unt topit

  • 1 pumn nuci maruntite

  • 100 g branza cu mucegai sau branza Brie

Pentru servire:

  • Iaurt

  • Miere

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C.

  2. Spala perele si taie-le pe jumatate pe lungime. Scoate usor mijlocul, lasand un strat subtire pe margini pentru a forma un mic “buzunar” pentru umplutura.

  3. Intr-un bol mic, amesteca nucile maruntite cu scortisoara, nucsoara si ghimbirul macinat.

  4. Umple fiecare jumatate de para cu branza, apoi presara deasupra amestecul de nuci si condimente. Stropeste cu ulei de cocos sau unt topit.

  5. Pune perele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-le 15-20 de minute, pana se inmoaie usor si branza incepe sa se topeasca.

  6. Serveste calde, cu un pic de iaurt si miere deasupra pentru un gust dulce si cremos.

Sugestie: Ideal ca desert usor si sanatos sau ca gustare sofisticata pentru o cina speciala.

Sursa: https://simonatrusca.com/

Taguri Desert cu fructe Desert copii

Articole recomandate

Citeste si despre