Eclere

Timp de preparare

1 h 30 min

Complexitate

 redusa

Ingrediente

 

Pentru blat

10 oua

2 cani si jumatate de faina

0,5 l apa

1 cana ulei

sare

Pentru crema

 

1 l lapte

250g zahar

8 linguri faina

10 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainei se ia de pe foc compozitia. Se adauga ouale unul cate unul amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pun in tava sub forma de bastonase.

Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial si dupa ce cresc bastonasele se da la foc mic pana se rumenesc usor deasupra. Se scot de la cuptor si dupa ce s-au racit se taie pe laterala pentru a putea fi introdusa crema.

Deasupra se poate pune ciocolata topita sau o crema facuta din:

4 linguri cacao

10 linguri apa

10 linguri zahar

un sfert de pachet de unt

Se pun pe foc amestecand continuu pana capata o consistenta cremoasa. Dupa racire crema se intareste.

Reteta recomandata si gatita de cotuca.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ou Faina Ulei

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul