Ardeii copti umpluti cu branza feta sunt o gustare perfecta pentru zilele de vara – usor de pregatit, plini de aroma si ideali pentru intreaga familie. Combinatia de branza feta, parmezan si usturoi aduce o savoare mediteraneana in farfurie, iar textura dulce a ardeiului copt echilibreaza gustul sarat al umpluturii. O reteta simpla si hranitoare, potrivita si pentru copii daca se reduce cantitatea de sare.
Ingrediente:
-
4 buc ardei kapia de marime medie-mare
-
200 g branza feta
-
100 g branza de vaci
-
50 g parmezan ras fin
-
2 catei usturoi pisati
-
1 ceapa rosie mica, tocata marunt
-
1 lingurita oregano uscat
-
piper proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
-
Coace ardeii: Spala ardeii, sterge-i si coace-i pe gratar, plita sau in cuptor pana se innegresc usor si coaja se desprinde. Pune-i intr-un bol si acopera-i cu un capac sau folie alimentara timp de 10-15 minute pentru a-i aburi. Curata-i apoi de coaja si taie-i pe lung, indepartand cotorul si semintele.
-
Pregateste umplutura: Intr-un bol, amesteca branza feta faramitata cu branza de vaci, parmezanul, usturoiul pisat, ceapa rosie, oregano si piper proaspat. Omogenizeaza bine compozitia.
-
Umple ardeii: Umple fiecare jumatate de ardei cu amestecul de branza si asaza-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
-
Coacere: Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 de minute, pana ce branza se rumeneste usor deasupra.
Se pot servi calzi, alaturi de o salata verde, sau reci, ca gustare de vara ori aperitiv la o masa festiva.
Sursa: www.divainbucatarie.ro