Sorbet de capsune – reteta simpla si racoritoare

/ / Modificat: 2025-06-01
Sorbet de capsune – reteta simpla si racoritoare

Desertul ideal pentru zilele calde de vara – rapid, sanatos si fara ingrediente complicate!
Cand temperaturile cresc, cu totii cautam ceva racoritor si usor de preparat. Sorbetul de capsune este alegerea perfecta pentru intreaga familie, inclusiv pentru cei mici. Fara coloranti, fara arome artificiale si fara conservanti – doar fructe proaspete, putin indulcitor si multa prospetime. Descopera o reteta simpla, care se prepara in cateva minute si se transforma intr-un rasfat natural si savuros.

Ingrediente:

  • 750 g capsune, spalate si curatate de codite

  • 150 g zahar sau miere

  • 75 ml apa

  • un praf de sare

  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

  1. Intr-o craticioara, pune zaharul (sau mierea), apa si un praf de sare. Amesteca usor si incalzeste pana cand zaharul se dizolva complet. Lasa siropul sa se raceasca.

  2. Pune capsunele in blender impreuna cu zeama de lamaie si siropul racit. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.

  3. Daca vrei un sorbet foarte fin, poti trece amestecul printr-o sita pentru a elimina semintele.

  4. Toarna compozitia intr-un recipient si pune-l la congelator. Amesteca sorbetul la fiecare 30 de minute, timp de 2-3 ore, pentru a evita formarea cristalelor mari de gheata.

  5. Sorbetul este gata cand are o textura cremoasa si se poate servi cu usurinta.

Sugestie de servire:
Serveste sorbetul in cupe reci, decorat cu frunze de menta sau felii de capsune proaspete.

Sursa: www.bucataras.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Sorbet Desert copii Desert cu fructe

Articole recomandate

Citeste si despre