Gaina cu oua de aur

Autor: fara autor

Ioana era o fetita saraca, dar buna la inima. Intr-o zi, a gasit intr-un tufis o gaina bolnava. A luat-o cu grija si a dus-o acasa. In timp ce o ingrijea, a aparut o zana care i-a spus:
- Pentru ca esti atat de miloasa, gaina aceasta are sa-ti faca in fiecare zi cate un ou de aur, asa ca vei scapa de saracie.

In fiecare dimineata, Ioana gasea in cuibar un ou de aur si se ducea sa-l vanda. Cu banii castigati si-a cumparat haine si tot ce-si mai dorea. Dar, intr-o dimineata, iesind din casa, a vazut doi copii foarte saraci care, de foame, luasera cateva mere din pomul ei. Ioana s-a suparat si i-a gonit din gradina. Ajunsese bogata si uitase de grijile celor saraci.

In ziua urmatoare, cand a venit sa ia oul de aur din cuibar, a gasit un ou obisnuit. Ioana a inteles ca fusese pedepsita si a regretat ca se purtase urat cu acei copii. I-a chemat si le-a dat sa manance, ba chiar i-a facut cadou fetitei cea mai frumoasa papusa a ei.

In dimineata urmatoare, a aparut din nou zana, si i-a spus:
- Pentru ca ti-a parut rau de greseala ta, gaina iti va da din nou oua de aur si vei putea face bine celor din jurul tau.

De atunci, Ioana i-a ajutat pe saraci, fiind indragita de toti.

S-ar putea sa-ti placa si:

Ti-a placut? Spune-ti parerea!

Articole recomandate