Vacanta alaturi de bebelus? 5 sfaturi pentru o calatorie placuta cu masina

/ / Modificat: 2021-08-03
Vacanta alaturi de bebelus? 5 sfaturi pentru o calatorie placuta cu masina

Vacanta de vara inseamna pentru fiecare ceva diferit. Pentru unii poate insemna odihna, pentru altii o vacanta la mare, pentru relaxare, iar pentru altii un prilej de a calatori intens. Indiferent in ce categorie te afli, este inevitabil ca in aceasta perioada sa nu faci deumuri lungi cu masina. Iar cand ai un bebelus este important sa-i oferi tot confortul de care are nevoie.

Iata cum trebuie sa te pregatesti si ce sa faci pentru ca bebelusul sa aiba parte de o calatorie placuta cu masina:

1. Nu uita de scaunul auto

Siguranta bebelusului este cea mai importanta. Prin urmare un scaun auto care sa-i ofere toata protectia necesara in trafic este primul lucru de care ai nevoie. Acesta nu trebuie sa-ti lipseasca nici macar in timpul calatoriilor in timpul orasului, chiar daca mergi doar cinci minute. Bebelusul trebuie sa fie asezat in sens invers directiei de mers, pana la varsta de cel putin 4 ani. In acest fel, in caz de accident sau frana brusca, bebelusul este mult mai bine protejat.

2. Obiecte esentiale care sa nu-ti lipseasca

Cand calatoresti cu amsina este important sa ai cu tine cateva obiecte desentiale care sa nu-ti lipseasca. Acestea sunt cele care ii asigura confort si te ajuta sa-l distrezi in timpul calatoriei.

Pentru confort vei avea nevoie de haine usoare care sa-i lase piele sa respire, suzeta, scutece de schimb, biberonul cu lapte (daca nu alaptezi) sau mancare pentru bebelusi daca a inceput diversificarea. Este util sa ai la indemana si un set de haine de schimb in cazul in care bebelusul se pateaza.

Iar pentru distractie este indicat sa ai jucariile lui preferate, o carte din care sa-i citesti, sa-i pui muzica relaxanta.

3. Adapteaza-te programului bebelusului

Pe cat posibil este indicat sa adaptezi calatoriile la programul bebelusului. Cel mai bine este sa calatoresti in timpul programului de somn al acestuia. In acest fel bebelusul poate dormi in cea mai mare parte a timpului.

4. Nu-l lasa singur pe bancheta din spate

Nu lasa bebelusul singur pe bancheta din spate. Acesta are nevoie de prezenta mamei, mai ales daca urmeaza sa parcurgeti un drum lung de cateva ore. Prezenta mamei il va calma si calatoria va fi mai placuta. Daca esti chiar tu cea care conduce, este indicat sa stea un alt adult cu el in spate si care sa aiba grija de el si sa-i distraga atentia.

5. Opriri cat mai dese

Cand calatoresti alaturi de bebelus este indicat sa faci opriri cat mai dese. Este important sa va miscati putin in aer liber, sa-l poti hrani sau schimba de scutec in siguranta si sa schimbati putin peisajul. Bebelusii au tendinta de a se plictisi rapid cand vad tot timpul acelasi lucru. De preferat este sa opresti la fiecare doua sau trei ore.

Nu hrani niciodata copilul in timpul mersului, deoarece pericolul de inec este foarte mare. Iar daca alaptezi va trebui sa-l scoti din scaunul auto, ceea ce ii pune viata in pericol in caz de accident.

Sursa foto: piqsels.com

Taguri Vacanta copii Calatorie masina copii

Articole recomandate

Citeste si despre