Utilizarea scaunului auto pentru copii pe timp de vara. 3 lucruri pe care sa NU le faci niciodata

/ / Modificat: 2021-07-15
Utilizarea scaunului auto pentru copii pe timp de vara. 3 lucruri pe care sa NU le faci niciodata

Vara este sezonul hainelor minimaliste. Copiii sunt imbracati adesea in pantaloni scurti si maieu, sau, in timpul vacantei, doar in costum de baie. Indiferent ca urmeaza sa mergi 5 minute cu masina, de la plaja la hotel, sau invers, ori ca faci un drum mai lung, este important sa utilizezi corect scaunul auto si sa nu faci greseli care ii pot face rau copilului.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care parintii le fac pe timp de vara, fara sa-si dea seama de pericolul la care-si expun micutii.

1. Imbracaminte sumara, pericol de iritatii

Vara, multi dintre copii sunt imbracati sumar, pentru a nu suferi de cald. Mai mult, in timpul vacantelor la mare, de cele mai multe ori, parintii isi asaza copiii in scaunul auto doar in costumul de baie.

Deoarece nu exista haine, centura de siguranta sau hamurile scaunului sunt in contact direct cu pielea, ceea ce poate provoca iritatii prin frecare. Acelasi lucru se intampla si in cazul picioarelor, care se pot irita usor din cauza transpiratiei si a materialului dur din care este fabricat scaunul auto.

Mai mult, in caz de coliziune sau franare brusca un copil imbracat doar cu un costum de baie este mult mai expus pericolelor de accidentare, deoarece centura de siguranta si/sau hamurile scanului pot provoca leziuni grave la nivelul pielii.

2. Nu reglezi hamurile de siguranta

De asemenea, este foarte important sa reglezi corect hamurile scaunului odata cu venirea sezonului cald, deoarece acestea vor fi mai slabite si ii vor oferi mai putina protectie copilului, in caz de accidentare. Daca hamurile raman reglate la fel ca iarna, cand micutul poarta haine groase, cu siguranta in timpul verii, cand poarta un tricou vor fi mult prea largi.

Cand acest lucru se intampla, in caz de franare brusca sau accident, riscul de ranire al copilului este mult mai mare. La fel de periculos este si folosirea unui prosop asezat pe scaun, deoarece in caz de franare sau coleziune, acesta determina alunecarea copilului iar centura va apasa zona abdominala, provocand rani grave.

Din acest motiv, cand pleci de la plaja sau de la piscina, usuca foarte bine copilul si schimba-l cu haine curate, uscate, care sa-l protejeze in timpul calatoriei cu masina.

3. Nu ai grija de scaunul auto in timpul verii

Expertii recomanda, de asemenea, ingrijirea scaunului auto si a sistemelor de siguranta pentru copii.

Lasate in soare si caldura, materialele se supraincalzesc si imbatranesc mai rapid. Degradarea scaunului auto este accelerata in timpul verii. Prin urmare, daca nu ai un garaj in care sa-ti tii masina, nu lasa scaunul auto in interiorul masinii. Ia-l acasa sau in camera de hotel, pentru a perveni degradarea rapida a acestuia si a curelelor de siguranta.

In cazul in care pleci cu masina la restaurant sau intr-un alt loc in care nu vei zabovi pentru mult timp, incearca sa gasesti un loc de parcare la umbra. Daca acest lucru nu este posibil, foloseste jaluzele laterale si umbrele pentru a proteja scaunul de razele soarelui.

Sursa foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre