Prima vacanta la cort cu copiii: sfaturi si recomandari

/ / Modificat: 2018-08-16
Prima vacanta la cort cu copiii: sfaturi si recomandari

Este adevarat ca odata cu aparitia unui copil in viata de familie se schimba unle lucruri, insa daca sunteti impatimiti ai vacantelor in natura, cu cortul, probabil nu vei renunta la aceasta activitate doar pentru ca ai un copil mic, din contra, s-ar putea sa doresti sa ii dezvolti aceasta pasiune inca devreme.

Aerul curat, mirosul de fum si caldura unui foc pe inserat dar si posibilitatea de a explora impreuna natura inconjuratoare intr-un mod distractiv sunt oportunitati pe care nu ar trebui sa le ratezi acum ca ai un toddler, insa trebuie sa tii cont de cateva sfaturi atunci cand vrei sa pleci in vacanta cu cortul impreuna cu cel mic.

Alege locul potrivit pentru instalarea cortului

O vacanta cu cortul reusita depinde mult de locul in care mergeti. Gandeste-te sa va asezati cortul intr-un loc pe care il cunoasteti deja si in care ati mai fost si care sa fie mai aproape de casa, ca sa nu faci un drum prea lung cu bebelusul sau toddlerul tau.

Ia in considerare varianta cea mai sumbra, in care cel mic se imbolnaveste si ai nevoie de un doctor sau de un spital care sa fie pe aproape. Daca alegi sa mergi in apropiere, plecati de dimineata, imediat ce se trezeste copilul ca sa eviti sa ai un toddler agitat in masina pentru prea mult timp.

Poti sa verifici site-urile si forumurile pentru a afla care sunt cele mai populare locuri de campare pentru familiile cu copii. Unele dintre ele s-ar putea sa aiba facilitati care iti vor fi de ajutor, cum sunt baile sau piscinele si locurile de joaca amenajate pentru cei mici.

Inarmeaza-te cu lotiuni cu factor de protectie solara si cu spray-uri si plasturi care sa va protejeze impotriva tantarilor, in functie de locul de campare pe care il alegeti. Ideal ar fi sa asezati cortul intr-un loc mai umbros, dar care sa nu fie prea aproape de padure sau de vreun lac, ca sa nu va ciupeasca si sa va bazaie insectele pe toata durata vacantei.

Ia cu tine echipamentul de care ai nevoie

Da, sa mergi cu cortul in vacanta este o experienta rustica, care te aduce mai aproape de natura, dar nu vrei o vacanta prea rustica atunci cand planuiesti sa te distrezi impreuna cu cel mic, asa ca este important sa iei cu tine echipamentul si accesoriile adecvate, care sa iti asigure o vacanta cat mai relaxata:

Un scaunel portabil - care sa poata fi pliat si transportat cu usurinta si in care bebelusul sau toddlerul tau sa isi poata lua masa in voie. Daca il cumperi special pentru aceasta vacanta, il poti lasa dupa aceea la socrii, sau in masina, pentru a-l avea la indemana data viitoare cand nu sunteti in preajma casei.

Un ham sau un port bebe pentru plimbari – daca planuiti sa faceti excursii si sa mergeti mai mult pe jos, vei avea nevoie de un ham sau un port bebe rezistent si comod atat pentru cel mic cat si pentru tine.

Servetele umede – niciodata nu strica mai multe servetele umede, cu siguranta le vei gasi utilitatea; ia cu tine si saci de gunoi pentru scutece si servetelele umede.

Un covoras pentru exterior – vei vrea sa maresti spatiul de joaca al celui mic in exterior, asa ca un covoras pe care cel mic sa stea sa se joace, indiferent ca sunteti la munte sau la mare, iti va fi de ajutor.

Un tarc - vei vrea ca cel mic sa se joace in siguranta si sa aiba si un loc in care sa traga un pui de somn la amiaza, asa ca daca nu ai cumparat inca un astfel de accesoriu, acum este timpul sa o faci.

O geanta frigorifica – probabil planuiai deja sa iei una cu tine in vacanta, dar daca inca alaptezi, vei avea nevoie de una special desemnata pentru a depozita laptele matern.

Cat mai multe hainute – pentru ca noaptea temperatura poate sa scada destul de mult, ai nevoie si de hainute mai groase, cu care sa il imbraci pe cel mic daca dormiti in cort.

Secretul unei vacante reusite cu cortul impreuna cu cei mici sta in planificare, daca ai tot ce iti trebuie la tine si alegi locul ideal pentru voi si copilul vostru, atunci cu siguranta veti avea o vacanta de care sa va aminti cu placere mult timp de acum inainte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Natura

Articole recomandate

Citeste si despre