Obiective turistice in jurul Barcelonei

/ / Modificat: 2020-04-22
Obiective turistice in jurul Barcelonei

Barcelona este un oras fascinant, plin de atractii interesante, dar la fel de interesante sunt orasele din apropiere, refugiile montane si plajele minunate pe care Catalunia le ofera.

Rezervati-va ceva timp in calatoria dumneavoastra pentru a descoperi cele mai bune obiective din Catalunia si in apropiere de Barcelona, folosind orasul ca tabara de baza. In lista de ma jos prezentam cateva dintre locurile pe care le puteti descoperi la o ora distanta de Barcelona cu masina, care nu ar trebui sa treaca neobservate. Pentru o mai buna orientare puteti utiliza harta Barcelona.

Montserrat, o manastire minunata inglobata in cel mai uimitor si frumos lant muntos, este un "must do" in apropierea Barcelonei.

La doar 40 de kilometri sud de Barcelona, este unul dintre cele mai uimitoare si pitoresti orase de coasta ale Cataluniei: Sitges.

Orasul fostului pescar are plaje grozave de oferit, bucatarie mediteraneana excelenta. Este, de asemenea, locul pentru a sarbatori Carnavalul, precum si Festivalul International de Film Sitges.

Girona este un oras minunat renumit in urma succesului serialului TV Game of Thrones. La doar o ora si jumatate distanta de Barcelona, acesta prezinta peisaje de vis, monumente medievale istorice si unul dintre cele mai bine pastrate cartiere evreiesti din Europa.

La vest de Barcelona gasim Vilafranca del Penedès, o importanta zona de productie de vinuri. Este recomandat un tur insotit de ghid turistic al beciurilor si degustari pentru a afla despre cel mai cunoscut vin din Catalunia.

Indreptandu-ne spre nord, gasim peisajul remarcabil al Costa Brava, unul dintre cele mai speciale locuri din Catalunia.

Printre plajele si golfurile frumoase, exista o gama larga de orase pitoresti de pe coasta precum Palamós, Pals, Calella de Palafrugell sau Cadaqués, unde Salvador Dalí a trait si a lucrat multi ani.

Articole recomandate

Citeste si despre