Idei de vacanta in zilele libere legale

/ / Modificat: 2019-05-22
Idei de vacanta in zilele libere legale

Vacantele sunt probabil perioadele cele mai iubite nu doar de copii, dar si de adultii care isi petrec o buna parte din timp la locul de munca.

Acestia asteapta cu nerabdare sa vina acele zile libere din an in care sa petreaca timp cu prietenii sau chiar singuri, dar nu cu colegii de serviciu.

Pentru multi, gandul la vacanta este ceea ce ii motiveaza si ii determina sa fie cei mai buni in domeniul lor, astfel incat satisfactia si, implicit, vacanta, sa fie pe masura. Unde puteti pleca in zilele libere legale? Va vom da cateva idei.

Se apropie 1 iunie, Ziua Copilului, zi libera. Faptul ca este intr-o zi de sambata nu inseamna ca trebuie neaparat sa ramaneti acasa. Fiind doar doua zile libere, adica cele de weekend, nu este chiar confortabil sa plecati intr-o locatie la distanta mare de casa. Daca sunteti din Bucuresti, puteti alege sa va petreceti weekendul in comuna Belciugatele, aflata la doar 20 de kilometri de agitatia din capitala.

Este un loc preferat mai ales de cei pasionati de pescarie, dar si de cei care vor sa se relaxeze pe iarba verde, inconjurati de frumosul peisaj din zona. Daca sunteti din alt oras, recomandarea noastra este sa mergeti intr-o mini-vacanta intr-o zona rurala, cu verdeata, poate chiar si cu animale mai ales daca aveti copii. Acestia se vor bucura cel mai mult de senzatia de libertate pe care locuitul la curte le ofera.

Cu ocazia Rusaliilor (16-17 iunie, duminica-luni) veti avea, insa, 3 zile libere de care sa va bucurati deoarece weekendul va fi prelungit cu o zi. Ar fi timp chiar de o fuga la mare, indiferent de unde sunteti, daca plecati spre destinatie de vineri. Daca totusi marea nu va surade sau nu este suficient de cald pentru plaja, puteti alege sa vizitati unul din orasele cu istorie din centrul tarii, precum Sibiu sau Sighisoara. Daca va organizati timpul cum trebuie, veti avea timp in cele 2 zile si jumatate sa vizitati obiectivele cu care orasul ales se lauda.

Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului (15 august) va cadea intr-o zi de joi, asa ca probabil multi vor fi tentati sa isi "aranjeze" un weekend de 4 zile in loc de 2 si sa isi ia concediu vineri, pe 16 august. Daca va ganditi sa faceti acest lucru, cea mai buna idee de petrecut cele 4 zile ar fi un city-break intr-un oras din strainatate. In functie de buget si de dorinte, puteti alege orase mai apropiate de Romania, precum Budapesta sau Viena, sau mai departate, precum Barcelona sau Paris. Daca totusi vreti sa ramaneti in Romania, cele mai evidente optiuni sunt marea si muntele, zone care, probabil, vor fi arhipline in acea perioada.

Unii insa nu isi vor lua liber pe 16 august. Pentru cei din

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta Vacanta copii Zile libere

Articole recomandate

Citeste si despre