Ghid de supravietuire pentru calatorii lungi cu masina impreuna cu copiii

/ / Modificat: 2022-05-30
Ghid de supravietuire pentru calatorii lungi cu masina impreuna cu copiii

De prea multe ori, calatoriile lungi cu masina se transforma intr-un cosmar costisitor pentru parinti. Trebuie sa oprim la benzinarie ca sa cumparam jucarii scumpe de care cei mici se vor plictisi foarte repede sau trebuie sa le cedam telefonul doar pentru putina liniste.

Daca te pregatesti cu cap pentru o calatorie cu masina, stresul si cheltuielile pot fi totusi tinute sub control cu cateva sfaturi simple. Primul pas tine evident de gustarile impachetate pentru drum, iar urmatorii pot fi facuti fara cheltuieli majore si fara compromisuri cu privire la limitarea timpului in fata ecranelor.

Pregateste gustari variate

Arsenalul tau de gustari pentru copii neastamparati trebuie sa includa totul, de la optiunile mai sanatoase pana la cele mai necesare in momente de stres. Pregateste pentru calatorii felii de fructe, chipsuri de legume, alune, dar si lactate si ciocolata pentru situatiile de criza.

Refoloseste jucariile vechi

Pentru copii mici, jucariile vechi pot deveni din nou noi. Daca ai copii mai mari, jucariile aruncate in fundul dulapului pot fi o sursa de nostalgie. Nu pleca la drum fara jucarii cu care micutii tai nu s-au mai jucat de ceva vreme.

Ofera-le experiente sonore

Ar fi ideal sa poti asculta muzica preferata in calatorii lungi cu masina. Compromisul unor carti audio sau muzica pentru copii ar putea totusi sa te scape de multa agitatie.

Investeste eficient in jucarii noi

O vizita la magazine precum Pepco sau Jumbo, unde gasesti jucarii simple la preturi reduse este absolut necesara inainte de o calatorie lungai cu masina. De la o tabla magnetica simpla pana la un puzzle de lemn, exista multe optiuni de jucarii ieftine care sa distraga atentia unul copil suficient de mult in masina. Cumpara si cel mai ieftin pachet de carti de joc pe care il gasesti. Un copil mic se poate distra aruncandu-le in toate directiile, iar cu unul mai mare poti crea jocuri de tipul „alege toate cartile simple/cu poze rosii/negre”.

Improvizeaza jocuri noi

Imaginatia celor mici este aliatul tau atunci cand trebuie sa petreceti mult timp impreuna in masina. De la jocuri bazate pe culoarea masinilor care va depasesc pana la numarea dealurilor, foloseste-te de tot ce se vede in afara masinii pentru a le distrage atentia copiilor de la drumul lung.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre