Concediu in Budapesta cu masina

/ / Modificat: 2020-04-21
Concediu in Budapesta cu masina

Budapesta s-a dovedit a fi un oras vibrant, cu o istorie bogata, parcuri si cladiri frumoase, restaurante, baruri subterane racoroase si bai termale vechi de secole.

Budapesta este de fapt format din doua orase care sunt separate de catre Dunare: Buda pe partea de vest este deluroasa, in timp ce Pesta la est este vecinul sau mai salbatic.

Conform aplicatiei harta rutiera in functie de distanta dintre obiectivele turistice am creat urmatoarea lista de neratat in Budapesta:

Turul Castelului Hill

Aceasta zona are mult farmec, cu strazi pietruite si alei inguste care circula prin Orasul Vechi. Exista vederi panoramice asupra orasului si a Dunarii, cafenele, restaurante minunate si magazine pentru a face shopping.

Cel mai ieftin si usor mod de a ajunge la castelul Hill este cu autobuzul nr. 16. Funicularul este o alta optiune, dar de obicei timpul de asteptare poate fi mai lung.

Muzeul de Istorie din Budapesta

Acest muzeu acopera patru etaje ale castelului Buda si va ofera cu adevarat o imagine de ansamblu asupra intregii istorii a orasului, in plus, privelistile sunt uimitoare!

Parlamentul

Aceasta structura masiva a avut nevoie de 19 ani pentru a fi construita, fiind terminata in 1904. Nu numai ca este cea mai inalta structura din Budapesta, dar este de fapt cea mai mare din intreaga tara.

Plimbare de-a lungul Dunarii

O plimbare de-a lungul Dunarii este o activitate frumoasa dupa vizitarea Parlamentului. Indreptati-va spre sud pe promenada si observati numeroasele sale spatii verzi si sculpturi, printre care "pantofii de pe malul Dunarii", un monument pentru evreii care au fost impuscati aici in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Articole recomandate

Citeste si despre