Concediu cu masina - Cum aranjam eficient valizele in portbagaj

/ / Modificat: 2018-05-30
Concediu cu masina - Cum aranjam eficient valizele in portbagaj

Fiecare parinte trebuie sa infrunte realitatea crunta in care masina familiei detine un portbagaj cu spatiu limitat, iar datoria sa este sa aranjeze corect bagajele pentru a se asigura ca incap TOATE.

Solutii practice pentru aranjarea bagajelor

Indiferent de marimea masinii, exista solutii practice pentru a aranja bagajele in asa fel incat toti pasagerii sa stea comod si nimic din ce ai nevoie in concediu sa nu ramana acasa. Iata ce trebuie sa faci:

1. Impacheteaza eficient bagajele de calatorie

Daca iti vine sa crezi, ca sa iti poti aranja corect bagajele in masina, trebuie mai intai sa le impachetezi corect. Daca pana acum nu ai acordat o atentie foarte mare modului in care impachetezi hainele in bagaje, ar fi momentul sa afli ca exista tehnici eficiente pentru a economosi spatiu in valize.

Cumpara cateva organizatoare pentru valiza (se gasesc online) sau pungi de compresie, in care poti pune separat hainele, incaltamintea, lenjeria intima, prosoape, produse de ingrijire sau orice altceva mai luati cu voi in vacante de obicei. 

Un alt truc pentru a economisi spatiu in bagaj este sa rulezi hainele, pentru ca astfel vor intra mai multe in bagaj decat daca doar le impaturesti. In plus nu se vor sifona la fel de usor. Impacheteaza pantofii pe marginea bagajului si pune sosetele si alte obiecte mici in ei.

impachetare-valiza

2. Fiecare cu bagajul lui

Nu numai ca fiecare membru al familiei ar trebui sa aiba un singur bagaj, dar toate ar trebui sa fie de aceeasi dimensiune. In plus, daca iti vei lasa copilul sa impacheteze propriul bagaj, ii vei da oportunitatea sa decida ce este important de luat si ce nu.

Daca fiecare are un singur bagaj si de aceeasi dimensiune, vei avea uniformitate in portbagaj si va va impiedica sa carati dupa voi in concediu cate 3 bagaje doar pentru ca puteti.

3. Gentile de voiaj sunt mai bune

Este mai bine sa iti impachetezi hainele intr-o geanta de voiaj decat intr-o valiza tare, pentru ca o geanta de voiaj se va aseza mai bine in portbagaj, mai ales daca acesta nu este foarte incapator.

Daca planuiti sa va opriti o noapte la hotel in drumul vostru spre destinatia finala, o geanta de voiaj cu lucruri esentiale pentru toti membrii familiei ar putea fi o solutie excelenta pentru ca in acest fel vei lua in camera un singur bagaj in loc de 4.

Pune pijamalele tuturor, medicamentele, produsele cosmetice, periutele de dinti si alte lucruri de acest fel intr-o geanta de voiaj pe care sa o iei cu tine in camera de hotel peste noapte.

4. Aranjeaza bagajele ca si cum ai juca Tetris

Aranjeaza bagajele in portbagaj ca si cum ai aseza caramizile intr-un zid, pentru a economisi spatiu si a mentine o ordine.

5. Ultimul bagaj asezat, este primul care va fi scos

Atunci cand copiii se cearta pe ce scaun sa stea in masina si partenerul iti tot spune sa nu uiti sa iei si gustarile pe care le-a pregatit pentru drum, ar putea fi tentant sa arunci toate bagajele la voia intamplarii in portbagaj; desi ai impresia ca o sa economisesti timp facand asta, te inseli.

Cu siguranta, cel mai bine este sa asezi ultima geanta cu lucrurile de care vei avea nevoie in primul rand, cum ar fi cea cu gustarile si bauturile, sau geanta de peste noapte pe care sa o iei cu tine cand va opriti la hotel in drum spre destinatia de concediu, pentru ca pe acestea le vei scoate mai intai.

Gentile cu haine si echipamente de inot sau ski, este mai bine sa le asezi primele in portbagaj, pentru ca vei avea nevoie de ele ultimele.

6. Goleste masina inainte sa aranjezi bagajele

Daca vrei sa aranjezi si sa iti si incapa bagajele de care ai nevoie in masina, atunci goleste masina mai intai de toate lucrurile inutile: minge, rolele copilului, scaune pliabile etc. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bagaj calatorie copii Bagaje vacanta copii Calatorie masina copii

Articole recomandate

Citeste si despre