Cele mai prietenoase orase din lume pentru copii. 5 destinatii de vacanta perfecte pentru aceasta vara

/ / Modificat: 2022-03-26
Cele mai prietenoase orase din lume pentru copii. 5 destinatii de vacanta perfecte pentru aceasta vara

Esti in cautarea unei destinatii de vacanta pentru aceasta vara si doresti sa gasesti un loc prietenos pentru copii? Exista numeroase orase din lume care sunt prietenoase cu copii si constituie o destinatie de vacanta excelenta pentru intreaga familie.

Indiferent ca doresti o destinatie de vacanta cu parcuri tematice, sau una in care sa petreceti mult timp in natura, ai de unde alege. Iata 5 dintre cele mai prietenoase destinatii de vacanta pentru copii.   

1 Orlando, SUA

Orlando este situat in Florida si gazduieste unele dintre cele mai mari si mai bine dotate parcuri tematice din lume. Este cea mai buna destinatie de vacanta pentru familii, asadar planifica-ti din timp calatoriile in parcurile de distractii precum Walt Disney World Resort sau Universal Orlando Resort. Tot in Orlando va puteti bucura de o plimbare pe The Wheel la ICON Park, puteti vizita Orlando Science Center sau puteti merge in afara orasului pentru a vizita Centrul Spatial Kennedy.

2 Londra, Marea Britanie

Londra este, fara indoiala, locul in care veti gasi obiective turistice emblematice, dar si unele dintre cele mai mari atractii din lume, pe care copiii de toate varstele le vor adora. Copiii adora sa viziteze Palatul Buckingham, sa exploreze Turnul Londrei, sa urce pe London Eye si stea fata in fata cu dinozaurii stravechi de la Muzeul de Istorie Naturala.

O alta atractie pentru copii este peronul 9¾ din statia King's Cross, poarta catre lumea magica din Harry Potter. Tot in Londra, poti lua o cina unica, inconjurati de animale salbatice la incredibila Rainforest Café.

3 Singapore

Un oras plin de cultura, Singapore este locul potrivit pentru a-i introduce pe copii in magia Asiei de Sud-Est. Oferind amestecul perfect intre est si vest, copiii pot experimenta templele impodobite si pot incerca cele mai savuroase mancaruri stradale, putand in acelasi timp sa se bucure de confortul hotelurilor fantastice si de familiaritatea indicatoarelor in limba engleza de peste tot.

Aici va puteti plimba pe sub spectaculosii "superarbori" alimentati cu energie solara de la Gardens by the Bay si puteti merge intr-o aventura nocturna la palpitantul Night Safari. In plus, in singapore exista numeroase atractii si parcuri tematice, inclusiv Universal Studios Singapore.

4 Valletta, Malta

Adultii iubesc Valletta pentru istoria sa fascinanta, pentru iesirea la mare si pentru arhitectura antica si uimitoare a locului. Valletta este un loc perfect si pentru copiii. Intoarceti-va in timp la impresionantul Fort Saint Elmo, luati picnicul pe terenul gradinilor Upper Barrakka si ofera-le copiilor o lectie de istorie de neuitat la The Malta Experience.

Deoarece vara temperatura este destul de ridicata, pentru a evita ca micutii sa se incinga si sa se oboseasca prea tare, faceti un tur al orasului cu caruta sau cu Malta Fun Train. Si, bineinteles, exista o multime de plaje minunate de vizitat in zona inconjuratoare.

5 Reykjavik, Islanda

Un oras inconjurat de peisaje care iti taie respiratia, Reykjavik este un loc minunat pentru a iesi in mijlocul naturii impreuna cu copiii tai. In interiorul orasului, intreaga familie poate invata istoria tarii la Muzeul National al Islandei sau la Muzeul in aer liber Arbaer, dar ceea ce va face aveasta calatorie memorabila este explorarea locurilor incojuratoare.

Merge-ti intr-o excursie cu barca pentru a observa balenele sau pufinii, scaldati-va in apele geotermale ale Lagunei Albastre sau oferiti-le copiilor o aventura nocturna si porniti in cautarea hipnotizantei aurore boreale - Islanda are de toate.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre