9 destinatii europene pentru o vacanta de neuitat in natura

/ / Modificat: 2019-06-10
9 destinatii europene pentru o vacanta de neuitat in natura

Europa a fost continentul pe care a inceput Revolutia Industriala si este unul dintre cele mai urbanizate, astfel ca locurile unde poti sa iti petreci timpul liber in natura nealterata de mana omului sunt din ce in ce mai putine.

Si totusi, daca vrei sa pleci cu copiii intr-o vacanta in natura, ai de unde alege!

O vacanta in natura poate fi cu adevarat fascinanta si este si pacat sa nu incercati aceasta experienta in locul unor hoteluri scumpe si a unor statiuni sau orase supraaglomerate. Iti propunem cateva locuri ideale pentru a te conecta, impreuna cu copiii tai, la frumusetea, spectacolul si beneficiile naturii.

Le-am gasit in cartea "Peisajele naturale cele mai fascinante din Europa. 30 de rute pe care sa mergi cu masina", de Jordi Canal-Soler, scriitor si fotograf specializat in calatorii, care ne propune sa uitam de turismul urban prin Europa si sa dam o sansa aventurii si naturii.

Daca pentru anul acesta aveti deja planurile facute pentru vacanta, poate puneti bani deoparte pentru anul viitor, daca va inspira vreunul dintre aceste locuri.

Croatia este o destinatie superba pentru familii cu copii care vor o vacanta in natura. De la apele albastre ale Adriaticii, care scalda stancile albe ale coastei Dalmatiei, se trece incet la paduri dese prin care curg rauri in cascade. Cele de la Plitvice sunt unele dintre cele mai spectaculoase din Europa si creeaza un peisaj pur si simplu magic.

croacia

Tinutul Highland din Scotia este deopotriva salbatic si romantic si va cucerii atat adultii, cat si copiii. Aici puteti verifica impreuna veridicitatea legendei monstrului din Loch Ness, unde gasiti si un muzeu interactiv, sau puteti traversa viaductul Glenfinnan la bordul trenului cu aburi Jacobite, care apare in "Harry Potter".

escocia

Slovenia propune o multime de destinatii de vacanta, dar probabil cea pe care o familie nu trebuie sa o rateze este castelul Predjama, cel mai mare castel din lume construit la intrarea unei pesteri.

eslovenia

De asemenea, puteti merge la lacul glaciar Bled, care are in centru o insula naturala in forma de lacrima, dominata de clopotnita Bisericii Adormirea Maicii Domnului.

In Franta puteti merge in Bretania sau Normandia, zone de coasta pur si simplu de poveste, cu faruri, zone impadurite si capuri scaldate de valuri, cu plaje pline de relicve istorice.

bretana

Irlanda de Nord este tinutul uriasilor si merita explorat pentru a vedea cu ochii vostri locul unde legenda spune ca a trait Finn MacCool, un gigant care a construit un pod de piatra pentru a putea ajunge la iubita sa, pe insula Staffa, din Scotia. Cu timpul, podul s-a surpat si a cazut, insa parca poti simti povestea pe care o spun pietrele ramase la extreme.

irlanda

Tinuturile vikingilor din Islanda sunt cu siguranta un loc pe care copiii il vor adora. Acesta este unul dintre putinele locuri din lume care demonstreaza ca Pamantul este viu. Puteti observa gheizerele care arunca apa fierbinte in aerul rece, puteti inota in apele termale de la Bláa Lónið sau sa navigati printre iceberguri in Jökulsárlón.

islanda

Polonia propune o multime de orase medievale de vizitat, unele dintre cele mai frumoase din Europa, dar si peisaje naturale pe care e pacat sa le ratezi in viata asta. Asa ca daca iti poti duce copiii acolo, e bine sa o faci. La granita cu Belarus, Polonia ofera padurea Bialowieza, un loc care umple inima iubitorilor de natura. Aici, arborii nu au fost niciodata taiati si creeaza un peisaj tulburator de frumos; plus, daca aveti noroc, puteti vedea si ultimii bizoni salbatici care traiesc in Europa.

polonia

Elvetia este pentru copii tara lui Heidi. Si daca Heidi ar fi fost reala, cu siguranta ar fi trait in Alpii din sudul acestei tari. Puteti vedea peisajele din teleferice, funiculare si telecabine care va duc la altitudini la care nu ati putea ajunge la picior.

suiza

Insula Madeira este mai degraba o gradina plutitoare. S-a ridicat din apele Atlanticului pentru a se transforma intr-un loc fascinant, cu paduri fabuloase, cu stanci care sparg valurile, cu cratere vulcanice, poteci care urmeaza cursurile de apa si podgorii superbe aproape de mare.

 madeira

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta Vacanta copii Vacanta cu copiii

Articole recomandate

Citeste si despre