10 capitale europene de vizitat in familie

/ / Modificat: 2019-04-22
10 capitale europene de vizitat in familie

Cand calatoresti cu copii sunt mult mai multe lucruri de luat in calcul decat atunci cand mergeati doar voi doi sau cu un grup mai mare de prieteni.

Daca inca nu stii ce sa faci in vacanta sau daca pur si simplu vrei sa pleci cu familia intr-un city break, iti propunem 10 capitale europene de vizitat chiar si cand calatoresti cu copiii.

Aici poti face turism activ si sa descoperi culturi, gusturi si arome noi si toata lumea va fi fericita.

Pe lista noastra vei regasi destinatii care propun experiente pentru toate gusturile si varstele si promit amintiri de neuitat pentru familii.

Atena

atena

Capitala Greciei si a vechii civilizatii elene va fi o calatorie in istorie. Veti vedea cum s-a transformat acest oras, leagan al democratiei, veti putea vizita stadionul pe care au avut loc primele Jocuri Olimpice. Bucataria elena promite de asemenea experiente bogate in gust si aroma.

Berlin

berlin

Capitala Germaniei vibreaza de cultura urbana. "Rupt" in doua pana in 1989 de faimosul zid al Berlinului, acest oras este si acum un fel de "2 in 1". Constructiile moderne se amesteca printre cele clasice, iar spatiile verzi din Berlin vor cuceri pe oricine, indiferent de varsta. Oferta muzicala, culturala, literara si gastronomica este si ea foarte bogata.

Budapesta

budapesta

Pentru romani este probabil cea mai accesibila capitala europeana. Situata pe malurile Dunarii, capitala Ungariei este locul ideal pentru cateva zile de relaxare in familie. Aici nu trebuie sa ratezi o plimbare pe faleza Dunarii si nici o vizita la probabil cele mai faimoase bai termale din Europa, Géllert si Széchenyi. Cei care au vizitat deja Budapesta sunt incantati de preturile accesibile la cazare.

Dublin

dublin

Cunoscuta ca o destinatie perfecta pentru iubitorii de bere, capitala Irlandei este perfecta si pentru un family trip. Taticii se vor bucura cu siguranta de varietatea de beri pe care le vor putea incerca si de o vizita la muzeul Guiness. Dublinul are un ritm vibrant si o cultura celtica ce se regaseste inca in muzica si dansurile traditionale. In plus, in apropierea orasului sunt o multime de spatii verzi de care parintii si copiii se pot bucura impreuna.

Edinburgh

edinburgh

Capitala Scotiei este o desfatare pentru oricine, indiferent de varsta. Parcurile care se intind peste tot, cladirile incarcate de istorie, dar deloc prafuite, armonia care domneste peste tot te vor cuceri din secunda in care vei pune piciorul in acest oras. De aici poti ajunge usor la Loch Ness, pentru a incerca sa afli chiar tu daca monstrul de acolo exista sau e doar o legenda.

Lisabona

lisabona

Capitala Portugaliei este un pariu sigur pentru orice familie. Este un oras alert, care vibreaza, prin toti peretii, iar amabilitatea localnicilor va uimi pe oricine. Dincolo de culoare si cultura, orasul este localizat si aproape de mare, asa ca sigur nu va veti plictisi. Iar bucataria portugheza este cu siguranta ceva ce trebuie incercat.

Londra

londra

Capitala Marii Britanii este mereu o destinatie buna pentru familii. Efervescenta si cu o multime de obiective turistice de care se pot bucura si adultii, si copiii, Londra promite vacante de neuitat. Arta, istoria si cultura se impletesc perfect in acest oras cosmopolit. Daca ajungi acolo este aproape obligatoriu sa va dati in London Eye, sa va plimbati prin Piccadilly Circus, sa vedeti faimosul Big Ben, sa va plimbati cu autobuzele supraetajate, sa vizitati parcul tematic Legoland Windsor si Studiourile Harry Potter Warner Bros.

Paris

paris

Capitala Frantei si a iubirii, Parisul este orasul indragostitilor, al artistilor, al gastronomiei, al elegantei, al artei. Ce se poate spune despre Paris si sa nu se fi spus deja? Cu siguranta nu este cea mai ieftina destinatie cand calatoresti cu familia, dar pana la urma crearea de amintiri nepretuite merita orice efort. Iar de acolo puteti merge la Eurodisney, unde copiii se vor simti in rai, iar parintii se vor simti din nou copii.

Praga

praga

Capitala Cehiei este unul dintre cele mai frumoase si romantice orase de pe Batranul Continent. Daca ti se pare ca este un oras prea incarcat de istorie pentru cei mici, inchipuie-ti cat le va stimula imaginatia sa se simta in evul mediu printre atatea castele, dealuri si piete.

Roma

roma

Cetatea eterna primeste an de an milioane de turisti si este destinatia perfecta pentru familii. Cat de bucurosi vor fi copiii tai sa incerce toate tipurile de pizza si de paste? Cat de bine va veti simti cu totii sa vedeti unul dintre cel mai bine conservate vestigii ale Imperiului Roman, cu este Colosseumul? Roma propune o lectie de istorie, cultura si distractie pe care este cel mai bine sa o primesti in familie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta Vacanta copii Vacanta cu copiii

Articole recomandate

Citeste si despre