Studiu: cu cat petreci mai mult timp cu mama ta, cu atat ea va trai mai mult

/ / Modificat: 2019-02-13
Studiu: cu cat petreci mai mult timp cu mama ta, cu atat ea va trai mai mult

Cu totii vrem sa ne bucuram cat mai mult de parintii nostri. Nu exista sentiment mai frumos decat acela pe care il ai cand esti alaturi de cei dragi si ai parte de sprijinul si dragostea lor.

Ne dorim ca mama si tatal sa traiasca pentru totdeauna si am vrea sa facem orice pentru a le prelungi viata. Potrivit expertilor, exista o modalitate prin care le putem prelungi viata celor dragi.

Potrivit unei investigatii efectuate de cercetatorii de la Universitatea din San Francisco, persoanele in varsta pot trai mai mult daca petrec cat mai mult timp cu cei dragi.

Cercetarea a fost efectuata cu ajutorul a 1.600 de persoane cu varsta peste 60 de ani si s-a descoperit ca acei pacienti a caror viata a fost izolata au avut o probabilitate mai mare de mortalitate.

Acest lucru se aplica nu numai mamelor, ci tuturor persoanelor in varsta. Deci, daca doresti sa prelungesti viata unei persoane dragi, petrece cat mai mult timp cu ea, ofera-i dragoste si afectiune. Datele cercetarii vorbesc de la sine: 23% dintre respondentii care au declarat ca au fost singuratici au decedat in primii 6 ani ai studiului, 14% dintre cei care au declarat ca au avut mereu companie au trait mai mult.

Singuratatea batranilor

Cand vorbim despre singuratate de multe ori ne gandim la persoanele de varsta a treia. Societatea de astazi nu apreciaza intotdeauna valoarea, experienta si invataturile pe care ni le pot impartasi parintii sau bunicii si de multe ori uitam de ei, presati de problemele zilnice.

Astfel, unii adulti care nu se mai pot ingriji de ei insisi si ajung in casele de ingrijire medicala sau pur si simplu petrec mult timp fara sa-si vada rudele devin oamenii tristi, ceea ce afecteaza sufletul si trupul.

Bunicii nostri sunt radacinile familiei noastre. Ele sunt ancora, carma copacului nostru de familie. Criza profunda a valorilor pe care am suferit-o in ultimii ani inseamna ca de multe ori nu pretuim acest lucru.

Bunicii merita daruire si timp. Este datoria noastra sa le oferim spatiul care sa ne mangaie sufletul. Stima de sine va fi consolidata si recunoasterea va fi un stimulent deosebit pentru a le imbunatati sanatatea.

Beneficiul este reciproc

Prezenta mamei, a tatalui sau a bunicilor nostri in viata noastra, cat si a lor este de nepretuit. Ne putem hrani cu experientele lor, putem sa ascultam sfaturile lor intelepte, sa invatam din virtutile lor si sa ne bucuram de imbratisarile lor calde, pline de dragoste.

A petrece mai mult timp cu ei nu numai ca le va prelungi viata, ci le va intari stima de sine si le va face fericita inima. Du-te acum sa-ti imbratisezi parintii si bunicii ca sa le prelungesti viata!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti Parinti copii Bunici copii

Articole recomandate

Citeste si despre