Soacra mea nu il lasa pe sotul meu sa faca vasectomie! Spune ca Biserica n-ar fi de acord cu asta si ca ar comite un pacat foarte mare

/ / Modificat: 2023-10-06
Soacra mea nu il lasa pe sotul meu sa faca vasectomie! Spune ca Biserica n-ar fi de acord cu asta si ca ar comite un pacat foarte mare

Eu si sotul meu ne-am gandit foarte mult daca ne dorim sau nu sa mai facem alti copii. Am decis ca ne este bine asa si ca cea mai buna solutie ar fi ca el sa faca vasectomie. Motivele pentru care am decis ca era timpul ca sotul meu sa faca o vasectomie au fost multe: stresul financiar, avorturile spontane anterioare si experienta mea cu depresia postnatala. Pe langa o serie de alte motive profund personale, care ne privesc doar pe noi doi. Sigur, asta nu a impiedicat-o pe soacra mea sa isi dea cu parerea despre decizia noastra, atunci cand a rascolit hartiile despre vasectomie, care se aflau pe biroul nostru.

Soacra mea, o crestina devotata, l-a luat pe sotul meu deoparte si i-a spus ca trebuie sa se intereseze si ce are de spus Biserica despre vasectomii!

Dar eu si sotul meu, amandoi atei, stiam deja ce avea de spus Biserica despre vasectomie. Biserica catolica interzice orice fel de metode contraceptive. Fara prezervative, fara anticonceptionale, fara spermicide, fara sterilet, fara plasture hormonal, fara legarea trompelor, fara vasectomie, fara nimic! Planificarea familiala pe cale naturala este singura cale. Este unul dintre multele motive pentru care nu mai sunt catolica.

Mi-am dat ochii peste cap cand sotul meu mi-a povestit despre indiscretia mamei sale, dar am decis ca o pot ierta pentru ca si-a bagat nasul in lucrurile noastre personale si pentru faptul ca nu s-a sfiit sa isi dea cu parerea despre viata noastra. Inteleg ca religia este foarte importanta pentru ea si ca ii este greu sa isi vada cum copiii ei nu respecta regulile Bisericii.

Dar saptamana urmatoare, a decis sa faca un pas inainte si sa-i dea sotului meu un „cadou” pe la spatele meu: o carte despre motivele pentru care invataturile bisericii impotriva controlului nasterilor sunt atat de importante pentru mentinerea unei casnicii puternice.

A fost picatura care a umplut paharul. Mi s-a parut ca a intrecut orice limita. Da, este bine sa ai convingeri personale puternice la care sa aderi, dar sa incerci sa decizi ce optiuni de reproducere sunt potrivite pentru mine si familia mea? Asta nu este in regula, nici pe departe!

Soacra mea nici nu a tinut cont de mine. A considerat ca, din moment ce era vorba de copilul ei care urma sa fie operat, era treaba ei. Nu m-a intrebat niciodata ce parere am despre asta. Nu s-a gandit niciodata de ce am ales aceasta solutie in locul alteia. In loc sa deschida un dialog, i-a spus sotului meu ca greseste si ca nevoile mele nu conteaza.

Ei bine, sunt in masura sa decid cand nu voi mai avea copii! Am avut trei copii si doua avorturi spontane. M-am luptat cu anxietatea si depresia postpartum. M-am luptat mult timp si din greu cu deciziile pe care le-am luat in ceea ce priveste maternitatea. Decizia de a nu mai avea copii nu a fost una usor de luat. Este o alegere pe care am facut-o de mult timp, o alegere pe care eu si sotul meu am ales-o in cele din urma cand am stiut ca este cea mai buna optiune pentru intreaga noastra familie.

Asa ca a sugera ca nu mi-am cantarit suficient de atent optiunile a fost o insulta. Sunt o femeie matura, capabila sa iau decizii sanatoase atunci cand vine vorba de sistemul meu reproducator. Nu ma intereseaza deloc ce are de spus biserica despre controlul nasterilor. Nu biserica decide cand si daca mai vreau sau nu sa fac copii. Teologul care a scris „Sex Au Naturel” nu are dreptul sa-mi spuna ce sa fac in dormitor. Si ghici ce? Nici soacra mea nu are un cuvant de spus in aceasta privinta!

Pe scurt: sotul meu si-a facut vasectomie pana la urma si suntem amandoi extrem de fericiti in aceasta privinta. Nu am avut nicio urma de indoiala cand a venit momentul si stiu clar ca a fost alegerea corecta.

Soacra mea, insa, inca nu stie. Am avut grija sa ascundem orice dovada, iar cand a venit pe la noi si a vazut ca sotul meu schiopateaza din cauza operatiei, i-am spus ca s-a accidentat cand a iesit la alergat.

Chiar daca nu va afla niciodata, voi simti pentru totdeauna ca ne judeca relatia. Ea crede ca alegerile mele sunt pacatoase si ca modul meu de planificare familiala este gresit. Aderarea ei la regulile bisericii prevaleaza complet asupra nevoilor familiei mele si, din pacate, ma tem ca nu vom reusi niciodata sa depasim acest handicap.

  • Articol tradus si adaptat dupa un material publicat pe site-ul yourtango.com.
  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vasectomie Metode contraceptie Contraceptie barbati

Articole recomandate

Citeste si despre