Sa fii mama inseamna sa inveti ca dragostea este infinita

/ / Modificat: 2020-01-06
Sa fii mama inseamna sa inveti ca dragostea este infinita

Orice femeie spune, cand ramane insarcinata, ca nu conteaza daca va avea fata sau baiat, ci doar ca puiul ei sa vina pe lume sanatos. Este imposibil sa spui ca poti iubi un copil mai mult decat pe altul pentru ca atunci cand devii mama intelegi ca dragostea este, de fapt, unicul sentiment din lumea asta care se divide fara a se micsora.

Cand devii mama, oricati copii ai avea, dragostea capata noi sensuri, greu de exprimat in cuvinte. O mamica a incercat, totusi, sa transpuna intr-o scrisoare ce inseamna pentru ea sa aiba un copil si este cel mai emotionant lucru pe care il vei citi azi:

"Draga mea fiica,

Multumesc ca m-ai facut mama!

M-ai invatat ca iubirea poate fi mai mare decat mine.

Mi-am iubit parintii, bunicii si familia. Mi-am iubit sotul. Dupa ani de zile in care am oferit si am primit dragoste, credeam ca stiu ce inseamna acest sentiment. Apoi te-am cunoscut pe tine si a fost ca si cum tot ceea ce credeam ca stiu despre iubire s-a spart in mii de bucatele.

Iubirea pe care am invatat-o in acel moment era una mistuitoare in sensul bun si a venit peste mine cu o forta nebanuita si cu o nevoie de a proteja care nu imi puteam imagina ca exista. Multumesc ca m-ai invatat despre acest fel de a iubi.

Am invatat ce inseamna cu adevarat altruismul.

Am stat pe marginea patului langa tine cu o foame de lup, dar nu am vrut sa ma misc pentru ca abia adormisei, tinandu-ma de deget, dupa o ora intreaga de plans. Si nu voiam sa sacrific somnul tau pentru a ma hrani.

M-am trezit noapte de noapte sa te alaptez, sa te invelesc sau pur si simplu sa te tin in brate de cate ori mi-a cerut-o scancetul tau atat de pur. Am facut-o din tot sufletul, chiar si cand apucam sa pun capul pe perna doar 30 de minute atunci cand tu incepeai sa plangi din nou.

Am planuit calatoriile in functie de programul tau de somn, am renuntat la planuri cu prietenii de dragul tau, ne-am pliat vietile in functie de tine si de nevoile tale pentru mult timp dupa ce te-ai nascut.

Cand ai inceput sa mananci alimente solide, nu am putut rezista niciodata sa nu iti dau ceva ce voiam sa bag in gura, daca tu te uitai cu pofta la mine. Am renuntat de multe ori la propriile pofte de dragul tau. Doar facea parte din dieta mea, nu?

Tu m-ai invatat ce inseamna sa pui nevoile altcuiva mai presus de ale tale pe termen nelimitat. Si cum sa nu iti para rau de asta! M-ai facut o persoana mai buna si mai puternica!

Datorita tie am aflat ca, oricat ai fi de puternic, unele lucruri te topesc. Si ca e in regula sa ceri ajutor atunci cand chiar ai nevoie de el, oricat de tare ar "tipa" orgoliul in tine sa nu o faci. Nimeni nu poate face fata maternitatii de una singura. Groaza pe care o simti cand ai copilulbolnav... Ceata depresiei post partum si a lauziei... Orele nesfarsite in care legeni sau tii in brate un copil care plange fara incetare, zi si noapte... Te epuizeaza fizic si psihic. Si nu o poti scoate la capat singura. Si nici nu trebuie sa incerci. Daca ai nevoie de ajutor nu inseamna ca nu esti o persoana puternica, o persoana care se poate descurca, o persoana curajoasa. De fapt, cel mai mare curaj este sa recunosti ca ai nevoie de ajutor. Si am invatat sa accept asta abia cand am devenit mama ta.

Tu ai devenit toata ratiunea mea de a fi. Obsesia mea sanatoasa

 Am invatat ca nu toate lucrurile pe care le fac trebuie sa fie pentru mine, fie ca vorbim de un hobby sau de o carte. Toata lumea mea s-a invartit luni de zile într-un singur sens: alaptare, schimbarea scutecelor, somn, de la capat. Printre toate astea mai faceam si alte lucruri prin casa, in functie de timpul pe care mi-l acordai. Nu a fost deloc amuzant, dar am invatat in acele zile ca ma pot concentra suta la suta pe altcineva in afara de mine fara a astepta ceva in schimb.

Am invatat sa-mi iubesc corpul pentru ceea ce poate face si nu pentru cum arata. Fusesem mereu obsedata de acele cateva kilograme in plus pe care le aveam si luptam impotriva lor, uneori cu succes, alteori fara, ca si cum de asta depindea viata mea. Faceam sport, tineam diete peste diete, imi cantaream din ochi fiecare masa, calculam aportul caloric al fiecarui aliment, totul pentru a arata fix asa cum imi doream. Dar in sarcina si in perioada de alaptare am invatat ca mai importante sunt alimentatia si sanatatea ta. Corpul meu era mijlocul prin care tu puteai beneficia de ele, iar daca asta a insemnat sa mananc mai mult, am facut-o fara urma de regret. Nu am fost obsedata de faptul ca si dupa ce tu te-ai nascut, eu aratam in continuare ca si cum as fi fost insarcinata in 6 luni. Nu am inceput sa fac sport imediat dupa ce au trecut cele 6 saptamani de lauzie. Nu imi mai pasa de felul in care arat, ci de cat de sanatoasa esti tu si de cat de mult timp petreceam cu tine.

Multumesc ca m-ai invatat cat de uimitor este corpul unei femei si pentru ca m-ai ajutat sa invat sa ma simt bine in pielea mea.

Mi-ai schimbat viziunea asupra lumii

 

Fiecare decizie pe care am luat-o de cand ti-am devenit mama a fost in functie de tine. Am invatat ca prezenta mea la serviciu nu este nicidecum mai importanta decat prezenta mea la masa, alaturi de tine, la pranz sau la cina.

M-ai ajutat sa imi reevaluez drumul in cariera si sa ma intreb ce vreau cu adevarat sa fac pe termen lung. Acum nu mai trebuie sa am grija doar de mine.

Am invatat sa fac alegeri sanatoase pentru ca stiu ca acum nu vin acasa doar pentru mine, ci pentru a fi mama ta.

Faptul ca sunt mama ta m-a schimbat in sute de feluri si imi place sa cred ca in bine. Multumesc pentru asta. Multumesc ca m-ai facut sa fiu mama.

Cu dragoste,

Mama"

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Sentimente Dragoste de mama

Articole recomandate

Citeste si despre