Sa fii buna cu o alta mama nu te costa nimic!

/ / Modificat: 2018-10-26
Sa fii buna cu o alta mama nu te costa nimic!

Ce te costa sa accepti oamenii din jurul tau asa cum sunt? Cu bune si cu rele. Ce te costa sa apreciezi un om atunci cand realizeaza ceva? Ce te costa sa spui o vorba buna cuiva atunci cand are nevoie? Absolut nimic. Doar ca uneori uitam de aceste gesturi simple care fac fericita o persoana.

Din contra, daca putem sa criticam, sa uram sau sa ponegrim pe cineva nu ne dam in laturi. Asta fac si mamicile intre ele. Si nu au nevoie de un motiv anume.

Ai vazut ce copil needucat are? Si ai vazut ce urat vorbeste? Al meu nu ar face asta niciodata. Sau al meu nu a facut niciodata asa ceva.

De cate ori nu ai auzit aceste replici din partea unor mamici? Este ceva obisnuit. Dar acele mamici nu se gandesc ca un copil nu seamana unul cu celalat, fiecare are personalitatea lui, caracterul lui. Si mai omit un lucru.

Fiecare persoana este libera sa isi educe copilul asa cum crede ca este mai bine. Daca tie nu iti place cum se comporta copilul prietenei tale, asta nu inseamna ca nu este bine educat. Unii parinti aleg sa-si educe copilul intr-un stil mai libertin, altii, din contra: impun reguli si bariere. Sau poate provine dintr-o familie in care s-a simtit intotdeuna incorsetat de pretentiile parintilor si s-a jurat ca nu va proceda asa cand va avea un copil. Cine decide cum este mai bine?

Aspectul fizic este inca un motiv pentru care de multe ori esti judecata.

"Vai ce rau arata, de cand nu s-a mai dus la un coafor? Sau "Ce cearcane are!"

Chiar, te-ai gandit ca o mamica nu se duce la un salon pentru ca nu are timp? Poate acea mamica are un copil bolnav, care pe deasupra mai este si dependent de ea. Si din cauza asta nu-si permite sa meraga sa se faca frumoasa. Sau poate ca, pur si simplu, nu-si permite financiar. Te-ai gandit ca o mamica are cercane din cauza ca micutul ei a plans toata noaptea pentru ca-i dau dintii sau are colici? Sau ca se trezeste din trei in trei ore ca sa alapteze?

Acele mamici cu copii mari au uitat cum este sa imprastie micutul jucariile prin toata casa si tu sa fii nevoita sa le strangi de fiecare data. Sau cum este sa-i dai sa manance si el sa arunce mancarea pe jos. Cine aduna dupa el? Tot mama. Care trebuie sa se imparta intre toate treburile casnice.

Asadar, ar trebui ca noi, mamele, care avem o responsabilitate uriasa, sa fim mai bune unele cu celalalte si sa invatam sa nu mai judecam. Educatia copiilor pleaca in primul rand de la valorile parintilor! Haideti sa le mentinem la un nivel cat mai inalt! Fiti bune. Nu costa nimic sa fii bun!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mame

Articole recomandate

Citeste si despre