Mesajul unui tata care si-a pierdut sotia din cauza depresiei postpartum

/ / Modificat: 2019-02-01
Mesajul unui tata care si-a pierdut sotia din cauza depresiei postpartum

Acum trei luni, Kim Chen, tatal unui copil de trei luni, a primit o veste devastatoare: sotia sa, Florenta, fusese gasita moarta. Se lupta cu depresia postpartum, dar nu a mai rezistat si a decis sa-si ia viata.

La cateva luni dupa ce aceasta s-a sinucis, Kim a gasit puterea sa scrie un mesaj pe pagina de Facebook pe care a creat-o special pentru a pastra amintirea sotiei sale, prin care se adreseaza tuturor mamelor care sufera in tacere de aceasta boala.

Florenta Leung, sotia lui Kim si mama unui copil de trei luni, a fost gasita moarta la doua saptamani dupa ce familia ei a raportat ca disparuse de-acasa si era ingrijorata tcomai pentru ca stia ca suferea de depresie postpartum.

In scrisoarea pe care sotul a scris-o vorbeste despre tot ce s-a intamplat in acele zile si face referire la un articol in care se vorbeste despre moartea unei mame afectate de depresie. Acesta le transmite tuturor mamelor care se lupta cu depresia ca nu sunt singure.

Scrisoarea lui Kim

"Au trecut doua luni de cand au aparut la casa noastra detectivi si politisti, cu o expresie serioasa pe chipul lor.

Stiam imediat ce aveau sa ne spuna, inainte sa intre in casa. Da, a fost ca si in numeroasele scene din dramele de televiziune, cand politia iti da vestea proasta. Cu exceptia faptului ca, in acel moment, la mine in casa nu era televiziune. Acest lucru era real. Cred ca este aceeasi senzatie cand un pacient aude un diagnostic teribil de cancer.

Linistea vietii mele fusese tulburata, planurile de viitor nu vor fi niciodata realizate. Totul trebuie reconstruit. Ma simt de parca a trecut o jumatate de an de la acea zi, dar in realitate au trecut doar doua luni. Eu, de fapt, nu traiesc, supravietuiesc.

A supravietui in acest moment este intr-adevar singura modalitate de a trece peste aceasta etapa. In timp ce socul emotional si insensibilitatea emotionala se diminueaza incet, raman cu amintirile celor 5-6 ani de fericire, iar acum acele amintiri tind sa declanseze durere si o mare nostalgie. De aceea nu m-am uitat la fotografiile si filmuletele noastre in ultimele doua saptamani. Va veni timpul cand voi fi mai calm si voi putea sa scriu despre Flo si despre mine, si astept cu nerabdare acea zi," a scris Kim.

Desi mesajul sau este trist si ii aminteste probabil de cel mai dificil si mai dureros moment al vietii sale, isi pastreaza speranta: "Fetita nostru creste sanatoasa si bine ingrijita si zambeste!" adauga Kim.

In continuarea scrisorii, acesta a prezentat un articol despre o mama tanara care a murit la inceputul anului 2016 din cauza depresiei postpartum.

"Povestea sa este similara cu cea a lui Flo in multe aspecte. Pentru toate proaspetele mamici care se confrunta cu o stare de spirit proasta sau anxietate, va rog sa cautati ajutor si sa discutati despre sentimentele voastre. Nu sunteti singure. Nici nu esti o mama rea. NICIODATA nu trebuie sa va simtiti rau sau vinovate de faptul ca nu puteti alapta, chiar daca va simtiti presate sa faceti acest lucru din cauza posterelor din farmacii sau a brosurilor din maternitate. Se pare ca spitalele sunt concepute sa fie prietenoase pentru copii, numai daca promoveaza alaptarea exclusiva. Inca imi amintesc ca am citit o brosura cand Flo a parasit spitalul in care se spunea:"Laptele matern ar trebui sa fie singura mancare pentru copil in primele sase luni de viata." Imi amintesc, de asemenea, afisul din salon pe care era scris "cel mai bun." Eu chiar inteleg beneficiile laptelui matern, este necesar sa intelegeti, de asemenea, ca este in regula daca completati cu formula, pentru ca si aceasta este o optiune viabila.

Depresia postpartum este un subiect peste care nu trebuie sa treci usor. Schimbarile din viata unei femei dupa nastere sunt extreme. Dezechilibrul hormonal si lipsa odihnei nu ajuta prea mult. Si daca adaugi la acestea si stresul cand vezi ca bebelusul tau plange uneori si nu stii de ce are nevoie sau daca nu reusesti sa alaptezi, sunt toate sansele sa apara depresia.

De unde stiu daca am depresie postpartum?

Este normal sa te simti obosita si chiar trista dupa nastere. Dar exista o mare diferenta intre a te simti descurajat o zi sau doua sau sa suferi de depresie postpartum. Unele dintre semnele care indica o posibila depresie sunt:

  • te simti coplesita de situatie si nu poti iesi din aceasta stare.
  • ai ganduri negative despre maternitate si copilul tau.
  • te izolezi in lumea ta.
  • esti "invadata" de crize de panica sau de plans.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Depresie postnatala Depresia postpartum

Articole recomandate

Citeste si despre