Lucruri pe care doar mamele cu un singur copil le stiu

/ / Modificat: 2017-10-03
Lucruri pe care doar mamele cu un singur copil le stiu

Ce poate fi mai frumos decat sa ai doi copii? Raspunsul s-ar putea sa te socheze: un singur copil, sanatos si voinic. Mamele cu un singur copil stiu cel mai bine care sunt avantajele si dezavantajele acestei situatii, asa ca daca te numeri printre ele cu siguranta te vei regasi in situatiile de mai jos.

Iata cateva lucruri pe care doar mamele cu un singur copil le inteleg perfect:

1. Nu trebuie sa fii arbitru

Copilul singur la parinti nu trebuie sa se certe cu nimeni pe tableta sau pe bucatile de ciocolata. Iar tu nu trebuie sa arbitrezi niciun conflict. Exceptand cazurile in care primeste vizita unor prieteni de joaca.

2. Economisesti, dar totodata iti permiti sa-ti rasfeti copilul din cand in cand

Sa cresti un copil este intotdeauna costisitor. Iti trebuie bani pentru haine, alimente, jucarii, materiale pentru scoala si tot felul de gadget-uri. Cum stii bine ca nu te-ar tine buzunarul sa faci cumparaturi pentru doi, amani momentul in care sa devii mama de doi. Intre timp, poti sa-i faci cadou unicului tau copil o vacanta distractiva, de neuitat la munte sau, de ce nu, intr-o alta tara. Poate la Disneyland in Franta? Sau la Studiourile Warner Bros., in Londra, Marea Britanie, unde cel mic poate intra in lumea lui Harry Potter vizitand platourile de filmare ale celebrei serii. 

3. Organizezi o singura petrecere aniversara pe an

Prietenii tai cu multi copii se preocupa in mod constant de planificarea petrecerilor pentru aniversarea fiecarui copil in parte, de la intocmirea listei de invitati pana la alegerea tematicii. Tu, pe de alta parte, ai parte de stresul asta doar o data pe an. Sa fim sinceri, oricat de mult se va bucura copilul, tu vei iesi stroarsa de energie din toata povestea asta.

4. Toata lumea te intreaba "Si cand ii faci un fratior? E pacat sa creasca singur"

Intrebarea asta parca le-a intrat tuturor in reflex. Pustiul tau abia a invatat sa mearga si deja toti cunoscutii te indeamna sa-i faci un fratior sau o surioara. De unde atata preocupare pentru numarul membrilor din familia ta?

Apoi mai exista acei oameni care parca te trag la raspundere fiindca te-ai oprit la un singur copil: "Serios? Chiar nu mai vrei sa mai faci un copil?". Poate ca suferi de infertilitate secundara. Sau poate ai fost operata de vreo tumora hormonodependenta in trecut si o noua sarcina ar putea duce la formarea altor tumori. Ori, pur si simplu, ai vrut doar un copil! Oricare ar fi motivul, nu intentionezi sa discuti acest subiect intim cu un necunoscut, in supermarket. Sigur, oamenii nu sunt rau intentionati, dar parca n-ar strica sa isi vada de treaba lor!

5. Copilul tau isi doreste mult un animal de companie

Caine, pisica, hamster, peste, papagal... nu conteaza ce este, copilul tau simte nevoia sa aiba un partener de joaca. Dar tu stii ca, dupa prima saptamana, ingrijirea animalui de companie va deveni responsabilitatea ta. Totusi, n-ar strica sa ii faci prichindelului tau pe plac, fiindca un animal de companie il va responsabiliza. In plus, psihologii sustin ca prezenta unui animal de companie in viata copilului poate avea un rol terapeutic important pentru dezvoltarea emotionala si sociala a acestuia.

7. Copilul tau se simte singur in anumite momente

Uneori, iti marturiseste faptul ca se simte singur, neavand cu cine sa se joace acasa. Cu toate acestea, cand verisorii lui stau cate o zi intreaga in vizita, abia asteapta sa plece si sa se bucure iar de liniste.

8. Rar ai parte de pauze de la joaca

In lipsa unui fratior, trebuie sa te joci cu copilul tau si cu jucariile sale. Joaca asta continua poate deveni obositoare. Totodata, copilul tau devine din ce in ce mai independent, abilitate extrem de importanta in viata si care te face foarte mandra de el.

9. Nu trebuie sa treci decat o singura data prin nebunia iesirii dintilor

Ca sa nu mai vorbim de intarcare, crize de isterie sau schimbarile hormonale din adolescenta...

10. Trebuie sa planifici o multime de intalniri la joaca

Copilul tau are o multime de prieteni si o viata sociala la care nu poti decat sa visezi.

11. Copilul tau are un prieten imaginar

Ai tendinta sa te alarmezi atunci cand copilul tau incepe sa vorbeasca despre prietenul de langa el si tu vezi bine ca nu este nimeni alaturi. Studiile arata insa ca este ceva obisnuit la copii sa aiba prieteni imaginari. Se inteleg perfect cu ei si nu se cearta niciodata pe jucarii.

12. Iubesti faptul ca ii poti oferi atentia de care are nevoie

Iti admiri sincer prietenii care au doi sau mai multi copii. Dar la fel de mult iti place sa ai un singur copil si sa te concentrezi doar asupra lui.

13. Te simti uneori vinovata de faptul ca nu i-ai daruit un frate sau o surioara

In ciuda faptului ca iti place sa ai doar un copil, ai momente cand te simti vinovata de faptul ca nu are cu cine sa se joace. Pana cand vezi copiii vecinilor certandu-se nervosi intre ei, iar copilul tau iti sopteste ca e foarte fericit pentru ca nu are un frate sau sora enervanta.

14. Copilul tau se simte increzator in preajma adultilor

Multi copii devin timizi in preajma adultilor. Atunci cand ai un singur copil insa, acesta va capata mai multa incredere in sine, fiind obisnuit de mic sa vorbeasca cu prietenii tai.

15. Poti avea un copil preferat

O da! Cand ai doar un copil, poti sa afirmi linistita ca el este preferatul tau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil singur la parinti Viata de mama

Articole recomandate

Citeste si despre