Lucruri pe care as fi vrut ca sotul meu sa le stie inainte de a veni cu bebelusul acasa

/ / Modificat: 2018-10-30
Lucruri pe care as fi vrut ca sotul meu sa le stie inainte de a veni cu bebelusul acasa

Am venit acasa de la maternitate cu noul nostru nascut intr-o stare de confuzie specifica tuturor proaspetilor parinti. Nu stiam mare lucru. De fapt, nu stiam nimic. Sunt atat de multe lucruri pe care imi doresc sa ti le fi spus, ca sa iti dau tie, barbatul meu minunant si rabdator, cateva indicii despre ce va urma sa se intample in viata noastra. Dar nu am putut sa iti spun. Pentru ca nici eu nu stiam.

Sunt atat de multe lucruri care trebuie stiute de fiecare tata din lume, asa ca, pentru toti cei care tocmai au devenit tatici, iata ce as vrea sa stiti:

1.Nu avem habar

Stiu ca nu ai mai fost in aceasta postura pana acum. Dar stii ceva? Nici eu. Doar pentru ca sunt femeie si pentru ca pe vremea cand eram in facultate obisnuiam sa am grija cateva ore de copiii altora, nu inseamna ca stiu mai multe despre ce avem de facut ca si parinti. Nu este o competitie pentru a vedea cine stie mai multe despre bebelusi.

Suntem amandoi pe picior de egalitate cand vine vorba de copilul nostru. Daca ma mai intrebi inca o data de ce plange cel mic, cu siguranta iti voi arunca o privire ucigatoare – te rog sa intelegi ca voi face asta pentru ca adevarul este ca nu stiu sa iti raspund de ce plange bebelusul.

2.Asa ca ajuta-ma

Nu astepta sa te rog. Te rog. Fa ceva. Schimba tu urmatorul scutec, adu-mi o gustare, umple-mi sticla de apa in timp ce alaptez, pregateste cina, baga o masina de rufe la spalat. Adu-mi aminte sa iau pastila de ibuprofen. Pe bune, orice ai face, va fi de ajutor. Si este atat de placut sa nu fie nevoie sa te rog eu sa faci ceva anume.

3.Preia fraiele cand am nevoie de o pauza

Cand ti se pare ca as avea nevoie de o pauza, sau de un dus, sau doar sa stau in liniste cateva minute - preia tu fraiele si tine-mi locul. Zambind. Stabileste o legatura cu bebelusul nostru. Vorbeste cu el. Canta-i. Fa chestii magice pe care le fac taticii de obicei. Voi face o pauza, dar te voi auzi din camera cealalta. Si ma voi indragosti din nou de tine.

4. Voi plange (mult)

Din diverse cauze. Pentru ca continutul scutecului a ajuns la mine pe maini. Lacrimi. Sunt obosita. Lacrimi. Ma dor mameloanele. Lacrimi. Nu inteleg ce fac. Lacrimi. Cineva tocmai a venit in vizita fara sa anunte. Lacrimi. Burta mea face valuri. Lacrimi. Ma simt trista. Lacrimi. Nu am fost mai fericita in viata mea. Lacrimi. Prajitura asta este ataaat de bunaaaaa. Lacrimi.

Pentru moment, obisnuieste-te, voi plange mult. Nu imi dau seama ca plang pentru chestii de-a dreptul ridicule, exist pe lumea asta (total noua mie) ca sa vars lacrimi, sa am o pofta de mancare care o depaseste pe cea din sarcina si o burtica care nu mai are pretextul unui bebelus. Asa ca lasa-ma sa plang fara sa ma judeci.

De cele mai multe ori voi plange fara nici o logica (ma rog, si pentru ca …hormonii, bate-I vina); dar fa-mi o favoare si urmareste atent orice semne de depresie post natala. Pentru ca s-ar putea ca eu sa nu imi dau seama daca sufar de ea.

5. Voi activa modulul de ursoaica protectoare

Noi doi, suntem minunanti impreuna. Iar bebelusul nostru ne face sa fim magici impreuna. Totul este nou pentru noi.

Asa ca hai sa incercam sa ne bucuram de perioada asta din viata noastra. Hai sa radem cand ce este in scutecul micutului ajunge pe mainile mele (dupa ce plang… si nu uita, trebuie sa ma lasi sa plang), hai sa ramanem in universul asta al nostru cat de mult se poate si hai sa facem tot ce putem impreuna ca parinti, chiar daca habar nu avem. Pentru ca pe bune, adevarul este ca oricat de multe lucruri credem ca stim, nu o sa stim niciodata totul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tatici Ajutor tatici alaptare Tata implicat Tata crestere copil

Articole recomandate

Citeste si despre