Femeile divortate intineresc cu 10 ani, potrivit unui studiu

/ / Modificat: 2019-06-07
Femeile divortate intineresc cu 10 ani, potrivit unui studiu

Stiinta spune ca femeile care divorteaza sunt mai fericite si mai sanatoase decat femeile casatorite.

O femeie divortata intinereste pana la 10 ani, potrivit unui studiu interesant care sustine ca femeile care isi parasesc partenerii toxici sunt mai sanatoase decat cele casatorite si bineinteles, chiar mai fericite.

Ce alte beneficii au femeile divortate?

Carol Ferguson, Micki McWade si Rachel Gladstone, consultanti in domeniul relatiilor de cuplu si autorii Ghidului de supravietuire dupa divort, vorbesc despre beneficiile femeilor divortate.

Invata din experienta

Daca prima data nu a functionat, poti iubi din nou, mai mult si mai bine! Iar urmatoarea relatie ar putea dura pana la finalul vietii.

In timpul casatoriei ai aflat ca nu doar dragostea conteaza si ca totul se face in echipa, astfel esti mai bine pregatita sa te implici intr-o relatie matura si functionala. Dar trebuie sa iei in considerare semnalele care iti aratau ca relatia de cuplu nu mergea intr-o directie buna, dar pe care le-ai ignorat. Fa o lista cat mai detaliata cu putinta a atributelor partenerului ideal. Te va ajuta ca sa stii ce cauti.

Spatiu personal

Intregul pat este al tau. Nu trebuie sa dormi pe canapeaua micuta sau sa folosesti lenjeria care nu-ti placea deloc. A dormi singur intr-un pat mare este "simbolic un act de putere", spun expertii.

Renuntarea la unele obiecte

E timpul sa arunci toate obiectele pe care le urasti. Iti aduci aminte de oglinda pe care fosta soacra ti-a facut-o cadou si cat de mult o urai? E momentul sa o arunci fara sa te simti vinovata!

Acesta este momentul potrivit pentru a schimba locul mobilierului, pentru a scapa de senzatia de vechi si de a obtine obiecte curate si frumoase. Nimic din ce sa-ti reaminteasca de trecut!

Traiesti in pace

Nu mai lupti sa argumentezi pentru prostii. Gandeste-te cat de important este sa-ti recuperezi spatiile, programul si gusturile ... fara concesii! A trai in pace este una dintre cele mai fericite consecinte ale divortului.

Te vindeci emotional

Aproape intotdeauna, autorii Ghidului de supravietuire dupa divort spun ca dupa o despartire incepe recuperarea emotionala a unei persoane.

Este adevarat ca treci prin momente grele, triste si dificile, dar cu sprijinul familiei si al prietenilor, precum si cu ajutor terapeutic (meditatie, yoga, psihoterapie) si o vacanta bine meritata, zilele negre vot fi invadate de lumina.

Cel mai important este sa te ierti si sa fii bun cu tine si sa-ti dai timp. Faptul ca timpul vindeca toate ranile este foarte adevarat.

Te refaci fizic

Pe langa bunastarea emotionala, incepi sa lucrezi si la aspectul fizic. Asta insemna o noua rutina de exercitii si o promisiune noua de a manca mai sanatos.

Este adevarat ca in timpul procesului de divort, multi oameni, din cauza tensiunii si a tristetii, nu mananca, pierd in greutate si isi neglijeaza aspectul fizic. Dar, odata ce incepi sa te hranesti sanatos, ar trebui sa fie un punct de plecare pentru a schimba totul: de la tunsoare la garderoba.

Ideea este sa devii o fiinta mai rezistenta si neinfricata, cu o stima de sine puternica si sanatoasa.

Vei recastiga controlul asupra vietii tale

Un alt lucru bun pe care il castigi dupa divort este ca ai un control absolut asupra deciziilor tale fara a fi nevoie sa te consulti cu altcineva.

Recuperarea controlului asupra vietii tale inseamna ca vei putea face lucruri care ti-au placut intotdeauna dar la care ai renuntat in timpul relatiei.

Reiei legaturile cu fostii prieteni

Sa fim sinceri: de cate ori ai renuntat sa te mai intalnesti cu niste prieteni pentru ca nu erau pa placul partenerului? Din "iubire" suntem capabili sa sacrificam multe si chiar si prietenii care au ramas intotdeauna cu noi.

Este timpul sa te intorci la cei dragi si sa te distrezi ca in vremurile bune. Prietenii adevarati sunt pentru totdeauna.

Invata si bucura-te!

Vrei sa inveti sa patinezi? Nu ai putut sa iei lectii de vioara? Toate lucrurile pe care le-ai lasat in asteptare pentru "a fi alaturi de el" iti sunt acum la indemana.

Uneori iti sacrifici dorintele pentru a-l insoti pe drum. Cand devii din nou independenta, faci ceea ce vrei, cand, cum si unde, spun Carol Ferguson, Micki McWade si Rachel Gladstone. Si asa iti va creste stima de sine.

Un divort poate fi inceputul unei vieti complete si mai bune. Singurele restrictii asupra vietii tale vor fi cele pe care ti le impui doar tu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Divort

Articole recomandate

Citeste si despre