Este alegerea mamelor: femei care decid sa aiba copii fara partener

/ / Modificat: 2019-11-15
Este alegerea mamelor: femei care decid sa aiba copii fara partener

Cu ani in urma o mama singura nu era vazuta cu ochi buni. Pentru a face un copil trebuia sa aiba, obligatoriu, un partener sau un sot. Cu toate acestea, multe femei decid acum sa isi asume maternitatea fara a avea in plan sa formeze un cuplu cu tatal copilului.

Mamele care aleg aceasta varianta stiu ca vor fi singura figura parinteasca din viata celui mic.

A fi mama singura poate fi o alegere

Exista multe motive pentru care o femeie decide sa fie mama singura. Fie pentru ca nu a gasit partenerul cu care doreste sa aiba un copil, pentru ca a trecut printr-un divort sau a ramas vaduva, fie pentru ca, pur si simplu, nu doreste sa impartaseasca aceasta etapa cu nimeni.

Oricare ar fi situatia fiecareia, a decide sa fii mama singura nu este o sarcina usoara, deoarece chiar si in anul 2019 exista prejudecati sociale care impiedica femeile sa isi poata exercita maternitatea liber.

In timp ce unele femei aleg sa incerce varianta unei inseminari artificiale si tratamente de fertilitate, altele aleg sa adopte. Insa, in unele tari, incercarea de a finaliza adoptia fara un partener poate fi complicata, de durata si cu un raspuns negativ.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil

Articole recomandate

Citeste si despre