De ce sa nu ii spui niciodata unei femei care incearca sa ramana insarcinata ca trebuie sa se relaxeze

/ / Modificat: 2018-11-14
De ce sa nu ii spui niciodata unei femei care incearca sa ramana insarcinata ca trebuie sa se relaxeze

Se spune ca rabdarea este o virtute, iar atunci cand incerci sa ramai insarcinata aceasta virtute este mai testata ca niciodata. Pe vremea cand incercam sa raman insarcinata pentru prima data, mi se parea ca toate cunostintele mele ramaneau insarcinate zilnic, spre deosebire de mine si de sotul meu care tot incercam sa avem un bebelus, fara nici un succes.

In ziua in care doua dintre colegele mele de serviciu au anuntat ca sunt insarcinate in timpul unei intrevederi matinale, am iesit la pranz cu o prietena apropiata, care mi-a spus binevoitoare sa nu mai imi fac griji.

"Daca iti este sortit sa ramai insarcinata, atunci vei ramane insarcinata", mi-a spus. Am zambit politicos si mi-am indesat sandvisul in gura doar ca sa camuflez scrasnitul de dinti. Apoi mi-a spus cuvantul pe care am ajuns sa il urasc: "Relaxeaza-te!"

Pun pariu ca oricare femeie care a incercat sa ramana insarcinata a auzit acest ‘’sfat’’ de la apropiati si nu numai, cel putin o data; cu siguranta i s-a spus ca deoarece este stresata si anxioasa nu reuseste sa ramana insarcinata, sau ca daca ar putea sa se calmeze, ar ramane insarcinata mai repede.

Si desi astfel de sfaturi sunt cel mai probabil bine intentionate, ele nu ajuta femeia care isi doreste din suflet un copil. Atunci cand esti ingrijorata ca poate nu esti capabila sa faci un copil, sa ti se spuna sa te relaxezi te poate face sa te simti ca si cum ingrijorarea ta nu este reala. Si cand te intrebi daca nu cumva ceva din ceea ce ai facut (sau nu ai facut) te impiedica sa ramai insarcinata, sa ti se spuna ca trebuie sa te relaxezi este inca un semnal care sa te faca sa crezi ca undeva gresesti.

Atunci cand esti tanara si sanatoasa si iti doresti sa iti intemeiezi o familie, perceptia generala este ca in mod sigur corpul tau va face ce trebuie sa faca. Zambesti gandindu-te entuziasmata la viitor si raspunzi tuturor ca stii ca s-ar putea sa nu ramai insarcinata imediat, insa iti este extrem de dificil sa vezi cum trec lunile si uneori chiar anii si tu tot nu esti mamica.

Provocarile care vin atunci cand incerci sa ramai insarcinata pot fi dureroase, epuizante, te pot izola de cei din jur si sunt cel mai adesea extrem de personale.

Si cu exceptia situatiilor in care o femeie a impartasit propria poveste cu tine, nu stii niciodata cu adevarat prin ce trece ea atunci cand incearca sa aiba un copil, asa ca sfaturi de genul "relaxeaza-te", sau "ai rabdare", oricat de binevoitoare ar fi, s-ar putea sa nu fie potrivite. De fiecare data cand spui cuiva sa nu isi faca griji nu faci decat sa anulezi o experienta de viata si sa ii ceri persoanei respective sa mai adauge inca o putere supranaturala la cele deja existente.

Deci ce poti face pentru a sprijini o femeie care incearca sa ramana insarcinata, fara a-I spune sa se relaxeze? Ai putea sa ii arati CUM sa se relaxeze, de exemplu. Planuiti o plimbare prin parc, scoate-o la restaurant la pranz, trimite-i in dar un voucher pentru un masaj relaxant la spa, daca poti. Exista o multime de modalitati prin care poti sa o ajuti sa se relaxeze, fara sa ii spui ca este prea stresata si de aceea nu ramane insarcinata.

In plus, asculta femeia care incearca sa ramana insarcinata, fara succes, pentru ca sigur are multe pe suflet si simte nevoia sa vorbeasca cu cineva care sa ii ofere intelegere; intreaba cu ce o poti ajuta ca sa ii fie mai usor in aceasta perioada prin care trece, pentru ca in realitate, foarte putine persoane ofera ajutor neconditionat in astfel de situatii, majoritatea dau doar "sfaturi".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Sanatate viitoare mama

Articole recomandate

Citeste si despre