Cum sa te bucuri de simplitate intr-o lume atat de agitata

/ / Modificat: 2017-11-08
Cum sa te bucuri de simplitate intr-o lume atat de agitata

Ai un job full-time, ai grija de copii, casa ta arata perfect, gatesti, esti o sotie model, iti ajuti prietenii, planifici concedii, ba mai ai timp sa mergi si la sala de sport... totul se desfasoara pe reede-inainte in viata ta, incat uneori simti ca nu mai ai timp nici sa respiri. Cu toate acestea, mergi inainte. De ce atata graba, de parca viata ta este o continua cursa de alergare?

Te lasi purtata de agitatia din jur si parca uiti sa mai traiesti pentru tine, sa te bucuri de lucrurile simple, sa fii fericita. Pentru ca vrei ca totul sa iasa perfect si la serviciu, unde colegii nu isi fac intotdeauna treaba, si acasa, unde copiii te asteapta sa ii ajuti la teme, sa le dai sa manance, iar sotul se plange ca este obosit, ca nu i-ai mai acordat atentie si trebuie sa il oblojesti.

Vrei sa o iei mai incet, insa cum, cand ai atatea de facut?

Coplesita de atatea sarcini si din dorinta de a face totul perfect, ajungi sa fii din ce in ce mai preocupata, depui efort pe toate planurile. De cele mai multe ori ajungi sa uiti care sunt nevoile si dorintele tale, care sunt principiile care te-ar putea ajuta sa iti creezi o zona de confort, o viata mai simpla pentru tine, ceea ce inseamna si mai multa fericire nu numai pentru tine, ci si pentru cei dragi.

Ajungi sa te porti in asa fel incat sa ii multumesti pe cei din jurul tau si mai putin pe tine, ceea ce se va dovedi o alegere gresita, pe termen lung.

Insa nu este greu sa faci niste schimbari care te vor ajuta sa te bucuri din nou de viata:

Accepta-ti limitele

Iti place sa crezi ca le poti face pe toate, insa nu este asa. Trebuie sa accepti ca nu poti fi perfecta si la serviciu si acasa. Nu esti robot, ai nevoie de odihna, iar ziua nu are 48 de ore!

Asa ca este bine sa iti stabilesti prioritati in fiecare zi. Dimineata, timp de 10 minute, aseaza-te confortabil in coltisorul tau preferat din casa si fa o lista cu tot ce ai de facut in ziua respectiva. Apoi gandeste-te care dintre lucrurile acelea iti aduc tie si familiei tale cele mai mari beneficii. Acelea sunt prioritatile tale!

Consulta-te cu partenerul tau

Dimineata, la cafea, este unul dintre cele mai placute momente ale zilei. Sunt clipele de relaxare de dinainte de agitatia cotidiana. Profita si spune-i si partenerului tau de viata care sunt sarcinile pe care le ai de indeplinit, pentru ca te va ajuta sa le elimini pe cele mai putin importante. Este un pas important, care iti va mai elibera din zi, astfel incat sa ai un pic de timp si pentru tine.

Ia o pauza

Sunt zile cand pur si simplu nu ai chef de nimic. Este in regula, cu totii trecem prin asta! Diferenta dintre tine si alte persoane pe care le vezi mai fericite este aceea ca ele iau atitutine. Asta inseamna ca iti poti lua o zi libera de la serviciu cand simti ca bateriile nu te mai tin. In acea zi fa ceea ce iti place: dormi, asculta muzica, mergi la o piesa de teatru, fa o plimbare lunga prin parc, in mijlocul naturii. Natura este cea care te ajuta sa te relaxezi, sa te eliberezi de gandurile negative.

Daca nu ai chef sa faci curat intr-o seara, nu face! Incearca sa nu te lasi afectata de rautatile din jurul tau, treci cu vederea unele replici ale colegilor si, cand ai ocazia, ajuta pe cineva, fie chiar si numai cu o vorba buna.

Bucura-te de lucrurile mici

Se spune ca fericirea vine din lucruri marunte. Si chiar asa este! Gandeste-te cat de fericita te face o jumatate de ora pe care ai petrecut-o plimbandu-te agale pe o alee din parc, o mica barfa cu prietena ta cea mai buna (apropo, de cand nu ai mai sunat-o?). Sau o portie zdravana de ras cand copilul tau a facut o pozna, in loc sa te enervezi. Bucura-te de imbratisarile pe care le primesti de la sotul tau, spuneti-va "noapte buna" inainte de culcare.

Ia pranzul in tihna chiar si cand esti la serviciu si ai o sumedenie de deadline-uri. O sa te reintorci mult mai linistita la birou decat daca mananci in graba un sandvis pe care l-ai luat de acasa.

In weekend, nu rata o iesire la munte sau la mare, gasind scuze ca nu ai timp ori ca esti prea obosita, pentru ca doar asa o sa iti reincarci bateriile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata de mama Fericire

Articole recomandate

Citeste si despre