Ce ti-ar spune bebelusul tau, daca ar putea vorbi, cand se trezeste noaptea

/ / Modificat: 2019-07-08
Ce ti-ar spune bebelusul tau, daca ar putea vorbi, cand se trezeste noaptea

Toti bebelusii se trezesc noaptea pentru a fi hraniti, pentru a fi schimbati, deoarece le este teama sau pur si simplu pentru ca vor sa simta caldura mamei sau a tatalui.

Vor sa se relaxeze si apoi sa adoarma din nou. Nu este usor pentru un copil sa se adapteze la noul mediu dupa ce vine pe lume.

Inainte de nastere el este protejat tot timpul in pantecele mamei sale. Este cald, aude sunete cunoscute, se hraneste tot timpul, doarme cat de mult doreste si se trezeste cand simte. Fara nimic care sa ii provoace emotii prea intense.

Dupa ce se naste, totul se schimba. Totul este nou pentru el si nu ii este deloc usor sa inteleaga cum functioneaza lumea de-afara. El nu stie cum sa faca diferenta intre zi si noapte si doarme, indiferent daca afara este lumina sau intuneric. De aceea, in primele luni bebelusii se trezesc noaptea.

Ce ti-ar spune copilul tau cand se trezeste noaptea

Cand un bebelus se trezeste noaptea, nu o face pentru ca vrea sa te vada obosita sau sa te faca sa te simti rau. O face pentru ca are nevoie de tine. Dar daca ar putea sa vorbeasca, sigur ti-ar spune cam asa:

"Draga mama,

Stiu ca ma trezesc in fiecare noapte pentru a manca sau pentru a-mi satisface unele dintre nevoile mele. Cand o fac, vad fata ta somnoroasa si obosita si stiu ca ti-ar placea sa continui sa dormi, sa te odihnesti si sa ai grija de mine in timpul zilei. Vad in fiecare noapte cum ai vrea sa "demisionezi." Dar, mai presus de toata aceasta oboseala ma imbratisezi cu dragoste si ma iubesti. Acest lucru este foarte important pentru mine si ma ajuta sa ma linistesc, pentru ca ma simt in siguranta in bratele tale. Iti multumesc pentru imbratisari si mangaieri.

Stiu ca esti obosita si de aceea imi cer scuze. Imi pare rau daca intr-o seara te simti foarte rau, dar tot ai grija de mine. Dar eu sunt foarte mic si am nevoie sa inteleg aceasta lume noua. De cele mai multe ori tu esti cea care te ocupi de mine, dar uneori se mai ocupa si tata si vreau sa-i multumesc pentru efortul sau din fiecare noapte, permitandu-ti sa te odihnesti un pic mai mult.

Vreau doar sa stii ca atunci cand plang in mijlocul noptii nu intentionez sa te manipulez sau sa te fac sa te simti rau. Nu vreau sa te obosesti sau sa crezi ca plang pentru a te enerva in mijlocul noptii. Daca plang, este pentru ca am nevoie de tine, pentru ca nu am alt mod de a comunica decat prin plans. Este singura modalitate de a va atrage atentia. Nu am invatat ca refugiul meu este chiar casa mea si am nevoie de dragostea si iubirea ta neconditionata pentru a ma simti in siguranta si iubit.

Pentru o vreme voi avea nevoie de tot si nu pot sa evit asta. Cand pleci, mi-e teama si cred ca nu te vei intoarce, de aceea trebuie sa te simt aproape, sa te miros si sa stiu ca esti langa mine ca sa ma protejezi. Vreau sa ma conduci in acel calm, sa-ti ascult vocea si sa simt mirosul tau.

Mama si tata, va multumesc pentru ca mi-ati dat dragoste si mangaiere in fiecare zi, in fiecare noapte si ori de cate ori am avut nevoie. Stiu ca esti obosita, dar ceea ce faci pentru mine ma va ajuta cu adevarat sa devin puternic, sanatos si, mai presus de toate, sa am incredere in tine si in toata iubirea ta neconditionata pentru mine."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre