Anca Serea: Sacrificii pe care numai o mama le face si numai o mama le intelege

/ / Modificat: 2019-11-19
Anca Serea: Sacrificii pe care numai o mama le face si numai o mama le intelege

Anca Serea este mama a sase copii.  Ea vorbeste despre sacrificiile pe care le fac mamele pentru copiii lor de-a lungul vietii. Ea spune ca pentru o mama nu conteaza nimic altceva in afara de bunastarea micutilor sai.  

"Am decis sa scriu acest articol nu ca pe o lauda la adresa mea, ci ca pe o recunoastere a eforturilor pe care toate mamele le fac pentru copiii lor, de la nastere si pana la moarte. Mamele sunt fiinte cu adevarat speciale si, privind in jur, nu pot sa nu realizez cat de multe si minunate lucruri fac," scrie Anca Serea pe site-ul voios.ro.

Vedeta enumara si cateva lucruri la care mamele renunta pentru micutii lor, dar pe care nu le vad ca pe niste sacrificii, ci ca pe niste lucruri pentru binele puilor.  

Lucruri la care multe, foarte multe mame renunta pentru copiii lor

– obiceiuri nocive. Fumat, consum de cafea si multe alte obiceiuri am observat a fi abandonate de multe dintre prietenele si cunostintele mele din dorinta si in incercarea de a deveni mame. Perfect constiente de nocivitatea acestor obiceiuri, au fost dispuse sa renunte la ele pentru binele pe termen lung al familiei;

– hobby-uri. Din lipsa de timp si din dorinta de a pune intotdeauna pe primul plan binele copilului renunta la activitati care le fac placere pentru mers in parc, plimbari cu trotineta sau cu bicicleta sau vizite la locuri de joaca. Pentru ca bucuria copilului tau ajunge sa fie si bucuria ta;

– timpul petrecut la televizor sau pe telefon/tableta. Toate mamele stiu prea bine ca nu esti doar mama copilului, ci si menajera si bucatareasa pentru casa. Iar lucrurile acestea nu se fac singure cat timp tu iti petreci timpul vizionand seriale tv. De altfel, cred ca vorbesc in numele multor mame cand spun ca ajung sa cunoasca pe dinafara programele de desene animate, singurele la care ajung sa aiba acces

– atitudinea ostila sau legaturile tensionate cu rude/prieteni. Cred ca nu doar mamele, ci si tatii, ajung sa-si reconsidere diverse atitudini si reactii, precum si legaturi pentru ca realizeaza ca pentru binele copiilor merita sa se comporte mai frumos, mai civilizat si mai empatic. Copiii ajung sa scoata din noi cele mai bune lucruri si devenim datorita lor poate cele mai bune versiuni ale noastre.

– diverse lucruri de oameni mari. Fie ca este vorba despre iesiri la cumparaturi sau suete cu prietenele, toate ajung sa joace un rol mult mai putin important decat baita bebelusului sau plimbarea cu caruciorul prin parc. Mamele inteleg prea bine ca aceste momente nu se intorc niciodata si nu isi doresc sa le piarda.

"Mamele ar trebui sa primeasca mai des multumiri" 

"Cred ca mamele ar trebui sa primeasca mai des multumiri pentru lucrurile pe care le fac si mult mai mult respect. Mamele ajung sa isi piarda multe, multe nopti stand cu copiii la povesti sau ingrijindu-i cand sunt bolnavi. Mamele ajung sa se puna pe ultimul loc pentru ca cei mici sunt intotdeauna pe primul. Mamele au grija ca mancarea sa nu lipseasca niciodata de pe masa sau din pachetele pentru scoala. Mamele renunta la timpul lor linistit pentru ca cei mici au nevoie de multa galagie si joaca. Mamele ajung sa doarma in acelasi pat cu copiii pentru ca le este teama de intuneric sau de monstri. Sau pur si simplu pentru a-si tine puii in brate. Mamele sunt alaturi si la bine si la rau, indiferent de cum se simt ele. Mamele sunt mereu responsabile cu bucuria din casa, ele sunt sufletul oricarei familii. Mamele si-ar dori sa aiba tot timpul din lume pentru a-l petrece alaturi de micutii lor. Mamele isi lasa copiii sa se comporte si sa se simta asa cum vor. Si ii iubesc orice ar fi. Multumiti-le mamelor din jurul vostru, aratati-le ca le vedeti munca si efortul. Merita totul din aceasta lume," a mai scris vedeta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Anca serea Mame

Articole recomandate

Citeste si despre