7 lucruri mult mai jenante decat alaptarea in public

/ / Modificat: 2019-05-03
7 lucruri mult mai jenante decat alaptarea in public

Eram destul de timida inainte de a avea copii, mai ales cand era vorba de corpul meu. Deci, gandul de a alapta in public, pentru mine, a fost chiar terifiant.

Mi-am impus sa-mi depasesc timiditatea. In sufletul meu stiam ca alaptarea nu este ceva de care ar trebui sa-ti fie rusine.

Dar am trecut peste tot cand a trebuit sa alaptez prima data in publiuc. Eram la restaurant cu prietenii si bebelusul a inceput sa urle de foame. Eram stanjenita, dar am reusit si m-am simtit atat de mandra de mine!

Dar o doamna de la masa alaturata mi-a spus: "Draga, nu poti alapata in alta parte?"

Eram foarte jenata, mi-au dat lacrimile, dar m-am abtinut sa nu-i spun doamnei ceea ce gandeam cu adevarat despre comentariul ei nepoliticos. Am plecat sa alaptez bebelusul in masina, dar m-am simtit foarte umilita.

Dar alaptatul in restaurant nu este nimic in comparatie cu celelalte momente jenante si ciudate pe care le-am trait de cand sunt mama.

1. Cand copilul are un acces de furie in public

Alaptatul in public nu se compara cu momentele in care copilul urla printre rafturile unui magazin pentru ca vrea o jucarie, iar tu tragi de el sa-l scoti afara. Am patit-o de multe ori. In parc, la gradinita sau la sala de sport, dar tot ma gandesc rusinata la acele episoade.

2. Cand copilul tau deschide usa la toaleta publica

Da. Am patit-o. Si ce poate fi mai rau decat atunci cand copilul a decis sa deschida usa si sa fuga in timp ce eu stateam pe toaleta? Da, ma simt mai confortabil cu corpul meu, dar nu in fata strainilor.

3. Cand faci pipi pe tine

Dupa trei nasteri se intampla si asta. Am facut mii de exercitii pelviene si chiar m-am dus la terapie fizica pentru incontinenta mea, dar inca mai fac o pipi pe mine in momente inoportune - cum ar fi, de exemplu, cand rad prea mult la un film sau la ora de yoga. Am pierdut numarul de cate ori am facut pe mine in public, dar de fiecare data a fost umilitor.

4. Cand copilul tau sparge ceva in magazin

Ajuns in fata unui raft dintr-un magazin de bacanie, copilul meu a spart cinci borcane cu sos pentru spaghete. Nu a fost suficient ca a trebuit sa gasesc o persoana care sa curete, dar am suportat si ochii celorlalti cumparatori cand s-a facut anuntul la difuzor: "Curatati pe culoarul 12."

5. Cand raspunzi la usa topless

Am avut atat de multe momente, mai ales in primele saptamani postpartum, cand eram putin constienta de imprejurimile mele. Am raspuns la usa topless, am iesit la cutia postala cu sfarcul pe-afara, si in cele din urma am agatat un halat langa usa pe care sa-l pun repede pe mine, daca ar trebuit sa semnez pentru o livrare.

6. Cand esti la menstruatie si te patezi pe haine

Mi s-a intamplat cand eram la scoala si purtam pantaloni scurti albi. Am cerut voie directorului sa port echipamentul de sport restul zilei. Am retrait acel moment rusinos si ca mama, dupa ce am nascut.

7. Cand copilul tau injura

Nu ma deranjeaza cand copiii mei injura acasa. Vreau sa spun, atata timp cat nu sunt adresate cuiva, ci doar lor. Insa, intr-o zi, fiica mea a fost trimisa acasa de la prietenul ei si am primit un telefon de la parintii acestuia, spunandu-mi ca nu se mai poate juca acolo, pentru ca le-a invatat copilului de 6 ani sa spuna un cuvant urat. A fost ceva absolut jenant pentru mine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptat

Articole recomandate

Citeste si despre