6 semne ca nu vei mai face alti copii

/ / Modificat: 2018-02-19
6 semne ca nu vei mai face alti copii

Ai devenit mama cel putin o data, ceea ce inseamna ca stii ce presupune sa cresti un copil, atat cu partile bune, dar si cu cele mai putin placute. Sentimentul de a fi parinte este insa unul minunat, care nu se compara cu nimic altceva in lume, fiindca iti aduce cele mai intense trairi.

Cu siguranta atunci cand iti privesti copiii jucandu-se impreuna, se intampla sa iti mai treaca prin minte ideea de a mai face un copil. Totodata, simti ca familia ta este completa si nici ca nu mai ai energia si resursele necesare sa o iei de la capat, mai ales daca in trecut ai avut o sarcina cu probleme sau un travaliu dificil. Ei bine, nu, nu este nimic in neregula cu tine. Este perfect normal sa nu iti mai doresti sa faci alti copii si sa te bucuri din plin de familia ta, asa cum este acum - completa si linistita. 

mama-copii

Iata cateva semne care iti arata ca, probabil, nu vei mai avea alti copii: 

1. Nu vrei sa mai treci prin experienta sarcinii

Nicio sarcina nu este identica, fiecare femeie experimenteaza diferit atat experienta celor noua luni, cat si pe cea a nasterii. Daca ai avut o nastere dificila si nici nu te gandesti sa mai treci prin astfel de momente, atunci poate fi un semn ca nu vei mai ramane insarcinata.

De asemenea, daca ai avut o sarcina cu probleme, daca te ingrozeste numai gandul de a mai trece prin experienta greturilor de dimineata, atunci poate fi un alt semn ca nu iti mai doresti alti copii.

2. Raspunsul este clar la intrebarea daca mai vrei copii

Este inevitabil sa nu iti fie pusa cel putin o data intrebarea daca mai ai de gand sa mai aduci pe lume un copil. Daca raspunsul tau este ferm "Nu", fara sa eziti sau sa te mai gandesti inainte, atunci probabilitatea de a ramane din nou insarcinata este una scazuta.

3. Nu iti poti imagina o viata mai buna decat cea de acum

Traiesti cea mai frumoasa perioada din viata ta, esti multumita de cum s-au asezat lucrurile, iti adori familia exact asa cum este ea si simti ca este completa. Nu iti mai imaginezi cum ar fi sa o iei de la capat cu un bebelus sau sa decorezi iarasi o camera pentru un nou-nascut. Probabil ca nu vei mai avea si alti copii, pentru ca iti place viata ta exact asa cum este acum.

4. Reactia ta atunci cand o prietena ramane insarcinata spune multe

O amica, o ruda sau o colega de serviciu te anunta ca este insarcinata, iar tu te bucuri sincer pentru ea, o feliciti, insa nu mai simti nicio dorinta sa devii din nou mama. Este perfect normal sa nu iti mai doresti un copil, mai ales daca ai avut parte de complicatii in sarcina, un travaliu dificil sau daca ai trecut printr-o cezariana in urma careia te-ai recuperat destul de greu. 

5. Nu ai mai pastrat jucarii si haine de bebelus

Ai avut o sumedenie de jucarii pentru bebelusi, hainute, chiar si un patut, insa nu ai mai pastrat nimic. Si acesta poate fi un semn ca nu vei mai deveni inca o data mama.

Daca atunci cand vizitezi o prietena care are un bebelus il iei in brate cu placere, insa acest lucru nu iti trezeste dorinta de a avea din nou un prichindel, atunci este cel mai probabil sa nu mai ramai insarcinata. Ideea de a deveni bunica, candva, iti surade mult mai mult.

6. Ti-ai reluat vechile hobby-uri si ai inceput, din nou, sa lucrezi

In momentul aparitiei unui copil, nu mai ai atat de mult timp la dispozitie si pentru pasiunile tale, fiindca bebelusul este cel care are nevoie de cea mai mare atentie. In plus, esti nevoita sa iti iei concediu pentru cresterea copilului, ceea ce inseamna ca doi ani de zile, te rupi, efectiv, de tot ce inseamna job, interactiune cu colegii etc. 

Daca ai apucat deja sa iti reiei vechile hobby-uri sau ai revenit cu si mai mult entuziasm la vechiul tau loc tau de munca si nici prin cap nu iti mai trece sa schimbi din nou scutece, poate fi un semn ca nu vei mai avea si alti copilasi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata de mama Familie fericita

Articole recomandate

Citeste si despre