5 atitudini care slabesc legatura ta cu copilul

/ / Modificat: 2019-09-19
5 atitudini care slabesc legatura ta cu copilul

A oferi dragoste, afectiune, siguranta si sprijin copilului este esential pentru dezvoltarea lui emotionala.

De aceea, stabilirea unei legaturi emotionale inca din primele etape ale vietii este foarte importanta.

Exista mici actiuni zilnice de baza care incurajeaza atasamentul micutului pentru parinte, dar sunt si alte atitudini care il pot indeparta. Acestea sunt cele pe care ar trebui sa le eviti intotdeauna.

Comportamente care rup legatura cu copilul tau

1. Nu il asculti si nu ii raspunzi

Este adevarat ca cel mic poate pune sute de intrebari pe zi, iar acest chestionar fara sfarsit este epuizant pentru tine, dar sa nu-i raspunzi te impiedica sa deschizi un canal de comunicare cu el. Sa vorbeste cu el este important, dar sa-l asculti si sa afli cum fost ziua lui, daca a avut probleme, care a fost cea mai buna experienta sau cu ce s-a jucat, este esential pentru a se suda legatura dintre voi.

2. Tipi la el

Strigatele frecvente la un copil provoaca o stima de sine scazuta, ii submineaza increderea, tinde sa aiba comportamente mai agresive si ii genereaza mai mult stres. Toti expertii si psihologii au cazut de acord asupra acestei afirmatii: pentru a educa ul copil nu trebuie sa tipi la el.

3. Pedepsele

Autoritatea excesiva, interdictiile constante si educatia asociata cu pedeapsele nu il invata nimic pe cel mic. Psihologii prefera sa foloseasca educatia pozitiva si nu pedepsele, deoarece copilul primeste o invatatura si isi consolideaza stima de sine. In loc sa-l sanctionezi in mod constant, poti stimula un comportament bun, cu consecinte favorabile pentru el. De exemplu: "Daca iti indeplinesti toate sarcinile, iti poti alege desertul dorit."

4. Nu ii dedici timp

Zi de zi iti asumi sarcini care par sa nu se sfarseasca niciodata. Dar ar bine sa-i dedici si copilului timp, oricat de putin ar fi, pentru ca este esential. In caz contrar, se va distanta treptat de tine si legatura dintre voi se va slabi.

5. Nu ii arati afectiune

Contactul fizic, imbratisarile, sarutarile sau, pur si simplu, un "Te iubesc" sunt obiceiuri care stimuleaza legatura dintre parinte si copil. Daca nu faci aceste lucruri marunte si simple, micutul tau va creste cu nevoia de afectiune si nu vei stimula atasamentul fata de el.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parenting Legatura copii parinti

Articole recomandate

Citeste si despre