De ce apare menstruatia de doua ori pe luna. Principalele cauze

/ / Modificat: 2023-03-06
De ce apare menstruatia de doua ori pe luna. Principalele cauze

Sângerarea menstruală, menstruația, dacă o numim pe numele ei familiar, apare o dată pe lună. Cu toate acestea, există unele femei care o experimentează de mai multe ori în cadrul aceluiași ciclu menstrual. De ce se întâmplă acest lucru și când ar trebui să ne îngrijorăm? 

De ce apare menstruatia de doua ori pe luna 

A avea două menstruații în același ciclu este cunoscut sub numele de sângerare uterină disfuncțională. Marea majoritate a acestor hemoragii uterine sunt produse de ciclurile anovulatorii, adică atunci când femeia nu a ovulat. În ziua a 14-a, care ar corespunde, femeia nu a ovulat, motiv pentru care există două menstruații pe lună.

Faptul că nu are loc ovulația se datorează, de obicei, faptului că prima fază a ciclului crește foarte mult (cresc și estrogenii), dar cum nu sunt compensați cu a doua fază în care se generează progesteron (în care nu există o maturizare a endometrului), endometrul continuă să crească. Încetul cu încetul va exista o cantitate excesivă de endometru care va fi eliminat și atunci apare menstruația de la mijlocul lunii care surprinde atât de mult unele femei.

Aceste tulburări sunt foarte frecvente la adolescente și, de asemenea, la femeile aflate la perimenopauză sau menopauză. Ele sunt cauzate de ceea ce numim metroragie disfuncțională sau sângerare uterină disfuncțională.

Pe de altă parte, ciclurile menstruale neregulate sunt, de asemenea, foarte frecvente la femeile mai tinere care, așa cum am spus, abia au început să aibă menstruația, așa că faptul că au menstruație de două ori în aceeași perioadă nu este un motiv de îngrijorare. În cele mai multe cazuri se corectează de la sine în timp.

În cazul perimenopauzei, anii de dinaintea menopauzei, hormonii femeii încep să se schimbe, așa că în această perioadă, care poate dura până la 10 ani, este de asemenea frecventă apariția ciclurilor menstruale neregulate, mai scurte sau mai lungi, omisiuni, precum și cicluri duble în fiecare lună.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Menstruatie

Articole recomandate

Citeste si despre