Cum tratezi petele pigmentare?

/ / Modificat: 2012-10-09
Cum tratezi  petele pigmentare?

Din cauza expunerii la soare, adeseori apar pete pigmentare pe fata, decolteu, antebrate sau podul palmelor. Petele pigmentare pot aparea de asemenea in cazul dereglarilor hormonale (in timpul maturizarii, menopauzei, sarcinii, contraconceptiei), inflamatiilor pielii sau se pot intensifica cu varsta.

Aplicand cateva reguli simple, se poate evita aparitia petelor pigmentare: nu trebuie sa ne expunem la soare intre orele 10 si 16 si trebuie sa folosim preparate protectoare cu  filtre UVA si UVB.

Cat timp stam la soare, este important sa protejam pielea folosind cosmetice cu factor de protectie minim SPF 30. In plus,  se recomanda aplicarea unui preparat cu beta-caroten sau se poate bea suc de morcov.

 Daca insa nu vom reusi sa prevenim aparitia petelor pigmentare, se recomanda folosirea preparatelor de albire pentru a obtine o culoare uniforma a pielii.

Melanina este responsabila de culoarea pielii si protectia ei impotriva soarelui. Petele pigmentare sunt rezultatul dereglarilor in procesul de productie a melaninei si pot aparea si sub influenta factorilor de reglare a functionarii celulelor epidermice.

Cea mai buna perioada de eliminare a petelor pigmentare este toamna. Se recomanda folosirea unui tratament complex de albire de zi si de noapte. Crema de zi, in afara de efectul de albire, trebuie sa protejeze pielea impotriva razelor solare, iar crema de noapte trebuie sa aiba si efect de exfoliere pentru a accelera regenerarea straturilor externe depigmentate ale epidermului si pentru a asigura penetrarea mai adanca a substantelor de albire.

Un tratamnet eficient a fost dezvoltat la centrul de cercetari Dr Irena Eris prin gama Pharmaceris W, produse testate dermatologic si fara continut de factori alergenici:

Crema cu tripla actiune pentru albirea tenului

  • Complexul triactiv de albire - are actiune de albire si iluminare  a pielii, reduce petele pigmentare, blocheaza sinteza melaninei.
  • Filtrele UVA si UVB - protejeaza impotriva actiunii negative a razelor solare si maresc eficacitatea albirii.
  • Alantoina continuta netezeste, calmeaza, hidrateaza si inmoaie pielea.
  • Vitamina C  are actiune de iluminare, stimuleaza sinteza de colagen si  combate radicalii liberi.
  • Vitamina E are actiune puternica anti radicali liberi si previne imbatranirea prematura a pielii.
  • Crema este recomandata pentru ingrijirea pielii depigmentate si cu pigmentare neregulata.

Capacitate: 30 ml; Pret: 44,80 RON

crema noapte albireCrema de noapte cu efect intens de albire

  • Complexul triactiv de albire - are actiune de albire si iluminare  a pielii, reduce petele pigmentare, blocheaza sinteza melaninei.
  • Papaina accelereaza exfolierea straturilor externe ale epidermului.  Mai contine si alantoina, vitamina C , vitamina E.

Capacitate: 30 ml; Pret: 58,50 RON

Cremele de albire Pharmaceris W pot fi folosite nu numai pentru petele pigmentare de pe fata, dar si pentru acelea din zona decolteului, spatelui, palmelor si in alte zone depigmentate.

Aplicati crema zilnic pe zonele depigmentate. Rezultatul trebuie sa fie vizibil dupa 4 saptamani de folosire. In timpul folosirii cremei si timp de 10 saptamani dupa tratament se recomanda evitarea expunerii prelungite la soare.

Citeste mai multe despre Pharmaceris si gama Pharmaceris W pe: www.pharmaceris.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre