Cancerul de san. Care sunt primele simptome. Daca observi asta, mergi imediat la medic pana nu e prea tarziu

/ / Modificat: 2019-01-23
Cancerul de san. Care sunt primele simptome. Daca observi asta, mergi imediat la medic pana nu e prea tarziu

Cancerul de san. Fiecare femeie stie cum arata sanii in mod normal, iar cunoasterea acestei stari de normalitate este un pas important in mentinerea starii de sanatate.

Depistarea cat mai precoce a cancerului de san ofera o sansa mult mai buna de reusita a tratamentului.

Cancerul de san. Care sunt primele simptome

Dar, pe de alta parte, cunoasterea semnelor si simptomelor si autoevaluarea nu pot inlocui testele regulate precum ecografii sau mamografii, recomandate de medici in functie de varsta femeii. Aceste teste de screening pot ajuta la depistarea cancerului de san in faze incipiente, chiar inaintea aparitiei oricarui simptom.

Citeste si: DOLIU in muzica romaneasca! A fost gasit mort in pat de catre fiica lui: „Durerea este insuportabila. Ne-a parasit cea mai blanda fiinta din lume”

Cancerul de san. Simptome

Cel mai frecvent simptom al cancerului de san este aparitia unui nodul sau a unei zone de tesut ingrosat, nedureroase, la nivelul sanului, cu margini neregulate.

Exista cazuri in care tumorile sunt moi si rotunjite. Ele pot fi chiar dureroase. Din acest motiv, este important ca orice modificare a sanilor sau orice nodul nou aparut sa fie verificat de catre un cadru medical cu experienta in diagnosticarea bolilor de san.

Citeste continuarea pe Kfetele.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cancer san

Articole recomandate

Citeste si despre