Ai un junghi sau o durere de cap? Simptome banale care pot ascunde boli grave

/ / Modificat: 2019-02-06
Ai un junghi sau o durere de cap? Simptome banale care pot ascunde boli grave

Pentru a semnala prezenta unui dezechilibru, organismul isi poate alege adesea o supapa la care nu ne-am fi asteptat.

Medicii de specialitate explica pe larg cum se poate ca problemele cu ochii sa vina de fapt de la prea mult stres, durerile de inima sa aiba cauze hormonale, iar un banal junghi sa ascunda cancer de plamani.

Simptomele banale, dar sacaitoare sunt cele care-i aduc pe romani la usa medicilor, numai pentru a descoperi o problema de sanatate cu radacini adanci.

Oboseala care nu se rezolva nici prin repaos la pat, durerile in locuri neobisnuite ori setea si foamea excesiva sunt cateva semnale de alarma ale organismului pe care pacientii le ignora cel mai adesea, considerandu-le normale.

Femeile carora le sare tandara din orice, se simt mai mereu obosite si se ingrasa chiar daca supravietuiesc cu o dieta de pustnic, ar trebui sa-si verifice glanda tiroida, „centrul de comanda” al hormonilor.

Situata sub “marul lui Adam”, la baza gatului, tiroida secreta doua tipuri de hormoni responsabili de buna functionare a temperaturii interne, a digestiei, sistemul nervos si ginecologic etc. Atunci cand glanda e prea activa, apare hipertiroidismul, iar cand e prea lenesa, hipotiroidismul, oscilatii de care au parte in special femeile.

Citeste continuarea pe Kfetele.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Durere

Articole recomandate

Citeste si despre