Cum stii daca ai probleme cu glanda tiroida?

/ / Modificat: 2016-06-16
Cum stii daca ai probleme cu glanda tiroida?

Tiroida, o glanda in forma de fluture localizata in zona gatului, poate fi sursa ascunsa a problemelor tale de sanatate. Specialistii sustin ca o buna parte din populatia pamantului sufera de pe urma functionarii defectuoase a celei mai mari glande din organismul uman, fara sa stie de unde vin tulburarile psihice, de energie si de greutate cu care se confrunta.

Foto: 4ea.ro

Iata cum iti dai seama ca ai probleme cu glanda tiroida, astfel incat sa poti primi la timp ajutorul medical de care ai nevoie.

Problemele glandei tiroide, lasate nediagnosticate, pot creste in mod considerabil sansele de a dezvolta boli cardiace, depresie, anxietate, obezitate, disfunctii sexuale, infertilitate si alte afectiuni grave. Daca te regasesti in descrierea urmatoarelor simptome, solicita un examen medical pentru evaluarea sistemului tau endocrin.

Dureri musculare si articulare

Senzatiile de durere la nivelul muschilor si al articulatiilor si senzatia de slabiciune a bratelor pot fi indicii ale proastei functionari a glandei tiroide.

Disconfort si modificari anatomice la nivelul gatului

Daca ai senzatia ca gatul tau se umfla sau observi chiar modificari anatomice la acest nivel (gusa tiroida), insotita de schimbari ale vocii (raguseala), solicita un control medical de urgenta.

Transformari ale pielii si ale parului

Parul si pielea isi schimba aspectul sub efectul tulburarilor de glanda tiroida, iar pierderea semnificativa a podoabei capilare este o problema asociata cu disfunctiile tiroidiene.

In cazul hipotiroidismului (glanda nu produce suficienti hormoni), parul devine fragil, aspru si uscat. Pielea isi pierde elasticitatea, se ingroasa si prezinta descuamari. De asemenea, se observa pierderea firelor de par din sprancene, catre colturile exterioare (tample).

In hipertiroidism (glanda secreta hormoni in exces) parul cade in mod consistent, iar pielea se subtiaza si devine foarte sensibila.

Tulburari digestive

Constipatia severa este asociata in mod frecvent cu hipotiroidismul, iar diareea si sindromul colonului iritabil sunt specifice hipertiroidismului.

Tulburari menstruale

In hipotiroidism, fluxul menstrual este foarte abundent si dureros, in hipertiroidism menstruatia este neregulata si scurgerile reduse. Infertilitatea poate fi determinata de disfunctiile glandei tiroide.

Scaderea sau cresterea in greutate fara justificare, anxietatea si depresia, oboseala cronica si tulburarile de colesterol sunt alte simptome specifice problemelor tiroidiene.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Boli glanda tiroida Cauze infertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre