Cum sa alegi masina de spalat

/ / Modificat: 2013-03-30
Cum sa alegi masina de spalat





 

Oferta-i variata, insa tu esti deja un cumparator istet, care stie sa aleaga ce e mai bun pentru casa sa. Sunt cateva principii pe care trebuie sa le cumpanesti bine inainte de a lua decizia finala. Hai sa vedem care sunt acestea!

Masina de spalat

O simpla apasare de buton si gata, rufele tale devin impecabile! E minunat cum masina de spalat de la Arctic face toata treaba in locul tau. Gandeste-te cate lucruri  poti face pentru tine in  timp ce ea deruleaza program dupa program: poti vedea un film, poti citi revista preferata sau te poti juca in parc cu cei mici.

 Detaliile care conteaza

Economia. Cu siguranta, vrei ca noua ta masina de spalat sa consume cat mai putina energie electrica. De aceea trebuie sa cauti o masina care are clasa  energetica A sau A +. Acest simbol este trecut de obicei atat in fisa tehnica, cat si pe eticheta masinii de spalat. Fii foarte atent la litera. Aceasta poate fi de la A la...G!

Viteza. Cu cat viteza de centrifugare este mai mare, cu atat rufele tale vor fi mult mai bine stoarse. Asadar uita-te atent pe eticheta masinii de spalat acolo unde sunt mentionate rotatiile sale pe minut. Ele pot varia de la 600 la 1400. Daca vrei sa faci o alegere inteleapta, ia-ti o masina de spalat care are minimum 1000 de rotatii pe minut.

Orizontala sau verticala. Tu hotarasti daca vrei sa-ti incarci rufele in masina de spalat prin partea de sus, ori prin fata. In functie de tipul de incarcare pe care-l ofera, exista doua feluri de masini de spalat: cu incarcare orizontala si cu incarcare verticala. Acestea din urma au un avantaj (ocupa mai putin spatiu), dar si un dezavantaj (spala mai putine rufe odata, comparativ cu cele cu incarcare orizontala).

Cuva. Ar fi grozav daca ai alege o masina de spalat a carei cuva sa fie fabricata din materiale rezistente: poliplex, duraprop sau inox. Acestea au o durata de viata mult mai mare si se uzeaza mai greu sub actiunea detergentilor si a duritatii apei.

Inteligenta. Cu cat stie sa faca mai multe lucruri, cu atat "coeficientul de inteligenta" al masinii tale este mai ridicat. Asadar, multitudinea de programe de spalat face diferenta.

Iata cam ce-ar trebui sa faca masina ideala de spalat: prespalare, spalare la 90 de grade, bumbac, rufe colorate, lana si perdele. Masinile de spalat rufe Arctic ofera si o gama larga de programe speciale de spalare, cum ar fi: Sport, Camasi 40°, Mix 40°, Rapid 30'.

Pentru mai multe detalii si sugestii vizitati si site-ul Arctic pentru tine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre