Topul tendintelor vestimentare pentru anul viitor

/ / Modificat: 2005-10-04
Topul tendintelor vestimentare pentru anul viitor





 

Marii creatori de moda relanseaza culorile tari, detaliile supradimensionate si accesoriile extravagante.

Saptamanile modei de la Paris, New York, Londra, Madrid si Milano au fost urmarite cu atentie de toti creatorii de moda din lume. Fiindca defilarile de acolo dau tonul tendintelor internationale pentru urmatoarele sezoane, marii designeri din industria modei s-au concentrat pe o singura idee: supradimensionarea detaliilor.

In rest, s-au evidentiat culorile puternice - rosu si mov, influentele rusesti si cele militaresti. In privinta lungimilor insa, totul este permis. Se poarta fuste si rochii de toate lungimile. La capitolul accesorii, manechinele au prezentat genti de toate marimile si de toate culorile, de la cele imense, asemanatoare celor folosite la plaja, pana la cele minuscule.

In privinta materialelor insa, au creat senzatie pe podiumuri pielea de sarpe, de crocodil si posetele cu pene de paun si broderii in stil rusesc.

Palariile au un aer romantic

Se poarta mult si sepcile cu accente masculine sau aplicatii de matase.

Bijuteriile pastreaza tendinta maximalista, atat din punctul de vedere al numarului lor, cat si ca dimensiuni. Bratarile vor fi impresionante, colierele, mari, iar cerceii - din pur stil baroc.

Culori in voga

"Culoarea neagra, desi este impropriu spus pentru ca negrul este o non-culoare, va fi in sezonul acesta exagerat de moderna. Aceasta si pentru ca poate face o femeie normala sa devina spectaculoasa, o femeie stearsa sa devina sofisticata, rafinata. Negrul aduce un plus de imagine si este vedeta incontestabila a sezonului.

Rosul si movul sunt principalele culori care au defilat in capitalele modei. Este vorba insa de acel rosu cardinal, nobil, si de movul spiritual, pur, care reprezinta luxul specific capetelor incoronate", explica creatorul de moda Catalin Botezatu.

Materiale si croieli

Vedeta, la capitolul materiale, este catifeaua, care se va purta fie in maniera retro, fie in contraste avangardiste. Colectiile marilor designeri au pus-o in valoare pe toate suporturile posibile: fuste, rochii, sacouri cu linii masculine. De asemenea, au mai fost modele din catifea imbogatita cu imprimeuri cu motive florale sau cu aspect rusesc. "Supradimensionarea va fi pastrata si in cazul bluzelor, mai ales in ceea ce priveste gulerul. Revine in moda jaboul, in varianta sa clasica sau in stil Napoleon.

Pantalonii sezoanelor urmatoare vor fi asemanatori celor purtati de Marlene Dietrich, adica largi, comozi, care ofera lejeritate in miscare. In ceea ce priveste lungimea, aceasta variaza de la cei scurti, cu manseta, la cei trei sferturi, cu bentita, prinsi sub genunchi. Se poarta in aceeasi masura talia inalta ca si cea joasa, dar fara exagerari in niciun sens", declara Catalin Botezatu.

Conform designerului roman, influentele rusesti vor fi prezente in moda anului 2006.

"A intrat pe cea mai inalta pozitie a clasamentului tendintelor aspectul de tarina, boem, romantic si etno. Elementele rusesti, evidentiate mai ales prin multa broderie, au fost prezente in majoritatea colectiilor din marile capitale ale modei. Caciula din blana si imprimeurile florale sunt accente care imbogatesc acest stil."

Negrul aduce un plus de imagine si este vedeta incontestabila

a sezonului. Rosul si movul sunt principalele culori care au defilat in capitalele modei.

Catalin Botezatu, creator de moda

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre