Shopping online. Avantaje si dezavantaje pentru mamici

/ / Modificat: 2012-12-06
Shopping online. Avantaje si dezavantaje pentru mamici


Comertul electronic este definit ca fiind "demersul de cumparare sau vanzare prin intermediul transmiterii de date la distanta, demers specific politicii expansive a marketingului companiilor comerciale". Mai simplu spus comertul electronic este actul de a cumpara prin internet.

Desi comertul electronic s-a dezvoltat foarte mult de la inceputul anilor ’90, persoane de toate varstele sunt reticente sa faca cumparaturi on-line. Acest articol are rolul de a prezenta mamicii cateva dintre avantajele si dezavantajele de a cumpara prin intermediul internetului si de a prezenta utilizatorilor site-ului Copilul.ro parteneriatul cu un site din domeniu, o librarie virtuala.


Comert electronic pentru mamici.

Avantaje

Internetul ofera mamelor posibilitatea de a face cumparaturi si de a fi langa copiii lor mici in acelasi timp, fara sa isi faca griji unde este copilul, sa nu se piarda in multime sau sa consume timp si energie incercand sa se incadreze in buget si totusi sa cumpere produse de calitate pentru familia lor.

Cu ajutorul magazinelor virtuale, tinerele mamici pot face cumparaturi fara sa iasa din casa in timp ce isi alapteaza copilul sau il leagana. Un mare avantaj al comertului electronic este cantitatea mare de informatii pe care orice utilizator o are la indemana intr-un timp foarte scurt.

Datorita posibilitatii de a compara produsele, fie acestea chiar si din magazine diferite, mamicile pot sa fie sigure ca au ales cea mai buna oferta. Iar acest lucru inseamna ca au mai mult timp pentru copilasii lor.

Dezavantaje

Comertul electronic are un singur dezavantaj notabil: taxa de transport a bunurilor comandate. Aceasta incepe cu 5 RON, crescand considerabil in functie de modalitatea de transport convenita, distanta parcursa si greutatea comenzii. Prin aceasta taxa, se anuleaza reducerile pe care le fac de obicei astfel de magazine, insa avantajul comertului electronic nu sta atat de mult in preturile bunurilor, ci in posibilitatea de a vedea multe produse si a le compara, in timp scurt si cu putina energie.

In incheiere, Copilul.ro anunta parteneriatul sau cu LibrariaAtlas.ro, site unde se gasesc carti pentru mamici si copii, dar si din alte domenii. In perioada ce urmeaza, Copilul.ro si LibrariaAtlas.ro vor organiza o serie de 6 concursuri, ce ofera mamelor posibilitatea de a castiga premii constand in carti pentru ele si pentru copiii lor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre