Cand purtam corsete si centuri dupa nastere? Cele de la Clessidra au indicatii clare de utilizare

/ / Modificat: 2021-10-19
Cand purtam corsete si centuri dupa nastere? Cele de la Clessidra au indicatii clare de utilizare

Felicitari, mamico! Ai nascut, ai adus pe lume o alta viata si te bucuri tinand in bratele tale calde un mic pui de om. Acum incepe si grija despre cum sa redevii tu, pierduta in aceste luni de sarcina, ca fizic si ca mentalitate. Adevarul este ca ai castigat in greutate in etape, intr-un total de aproape 10 luni si sa dai acele kilograme jos va trebui sa fie de asemenea un proces etapizat. Afla insa cum te poate ajuta un corset sau o centura postnatala.

Corset si centuri postnatale, de la Clessidra

Sunt si mamici care se pregatesc de acest moment de dupa nastere si achizitioneaza din timp o centura sau un corset. Cele de la Clessidra sunt eficiente, durabile, confortabil de purtat. Adica isi fac treaba. Dar trebuie alese conform necesitatilor. 

Pentru cele care au nascut prin cezariana medicul va da un verdict din ce moment pot purta un corset si cand ar putea sa reia activitatea fizica, antrenamente care sa le ajute sa slabeasca. Daca nu sunt complicatii, situatii delicate, o centura postnatala poate fi aleasa. Pentru cele care au nascut natural in decurs de 3 zile de la nastere pot opta pentru in astfel de articol.

Aproape orice tip de corset sau centura ajuta la retragerea abdomenului. Este cunoscut faptul ca una din cele mai mari si ingrijoratoare aspecte legate de revenirea la silueta de dinainte de nastere se refera la abdomen. Este zona in care grasimea parca se incapataneaza sa fie eliminata. Atentie insa, cu cata ardoare ar avea mamicile sa scada in centimetri din talie, nu trebuie sa exagereze cu nivelul de compresie asupra zonei abdominale.

Cum puteti folosi in siguranta centura postnatala

Sa ne focusam pe cele care au nascut prin cezariana, aceasta fiind o situatie mai delicata. Recomandarea este de a nu purta acest articol mult prea devreme post nastere. Este contraindicata folosirea sa imediat dupa nastere sau cand vezica este plina. 

Centura postnatala de la Clessidra combina doua tipuri de materiale, nylon si spandex, pentru confort sporit la purtare. Se inchide dublu, ajustabil, astfel incat sa creeze compresie peste abdomen si sa se adapteze formelor corporale pe masura ce abdomenul este tot mai plat.

Atentie! Nu presupune o marime universal valabila, astfel incat va trebui sa alegeti ce corespunde corpului vostru. Nu alegeti o marime mai mica, din ideea ca la acele dimensiuni doriti sa ajungeti.

O alta varianta este corsetul. Exista si varianta pentru cele care au nascut prin cezariana, corsetul are compresie medie si se inchide in sistem mos si baba in 3 randuri. Asadar pe masura ce pierdeti din centimetri din talie, acesta se va putea ajusta, purtat in continuare pana cand ajungeti la silueta dorita si corsetul nu va mai este de folos. 

Desigur ca sunt mai multi factori ce contribuie activ la pierderea in greutate dupa nastere. Bine ar fi ca acestia sa nu aiba legatura cu starea de sanatate a mamei, cea fizica si psihica. Slabit sanatos insa inseamna un mic ajutor de la natura - daca alaptati - si cateva alegeri bune, cum ar fi cea de a purta un corset sau o centura postnatala.

Contact: 

contact@clessidra.ro

corset

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre