Sunt mamicile pregatite pentru Botox?

/ / Modificat: 2009-04-29
Sunt mamicile pregatite pentru Botox?





 

Intr-o lume in care aparentele conteaza, sunt oare mamicile pregatite pentru Botox? Raspunsul este da. Starletele si vedetele nu sunt "consumatoarele" obisnuite de tratamente antirid cu Botox, ci mamicile, femeile cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani, cu cariera si copii.

American Society for Aesthetic Plastic Surgery, care a intocmit un studiu pe aceasta tema, a descoperit ca, in majoritatea cazurilor, mamicile care aleg interventiile cu Botox o fac "pentru a parea mai putin stresate, mai relaxate".

"Multi cred ca Botox-ul este folosit in special de modele, vedete de film si persoane foarte bogate. Realitatea este ca majoritatea utilizatorilor sunt mamici cu cariera, care jongleaza cu slujba si familia si care sunt si manageri si administratori, si angajate", sustine doctorul Leroy Young, presedintele comitetului de proceduri nechirurgicale a ASAPS.

Sunt cateva lucruri de baza pe care trebuie sa le stie orice mamica, inainte de a apela la Botox. Botox-ul este numele toxinei botulinice de tip A. Este facut dintr-o doza foarte mica de toxina si este injectat cu un ac fin in anumiti muschi, blocand semnalele nervoase, in asa fel incat acestia nu se mai contracta. Astfel, ridurile se relaxeaza si "dispar".

Botox-ul este aprobat pentru "imbunatatirea temporara a ridurilor moderate si severe pentru persoanele cu varsta curpinsa intre 18 si 65 de ani", se explica pe website-ul Allergan, compania care produce Botox.

Allergan sustine ca orice medic autorizat poate administra Botox, insa este cel mai bine sa gasesti un medic cu experienta pentru aceasta procedura. Pacientii ar trebui sa explice medicului ce medicamente iau.

Efectele adverse includ durerile de cap, infectiile respiratorii, simptome similare gripei, pleoape grele si greata. 3% dintre pacienti au parte de simptome mai severe, cum ar fi durere, inrosire a locului unde s-a facut injectia si slabiciune a muschilor.

Femeile nu ar trebui sa folseasca Botox daca sunt insarcinate sau intentioneaza sa ramana insarcinate, sau daca alapteaza.

Tratamentul este destul de costisitor, iar efectele sale sunt temporare – trebuie reluat la fiecare cateva luni, in functie de pacient.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre